Grad Vesti Zrenjanin

„Pijace i parkinzi“ planiraju da sledeće godine povećaju cene pijačnih usluga

cene pijačnih usluga

Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ iz Zrenjanina planira da naredne godine poveća cene pijačnih usluga, u proseku za 10 odsto. To piše u programu poslovanja ovog preduzeća za 2023. godinu, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada.

 

Obrazloženje za povećanje cena pijačarine glasi da one nisu menjane od 1. januara 2017. godine i da povećanje neće bitno ugroziti rad pijačnih prodavaca. Za korisnike prodajnih mesta ovo bi predstavljalo uvećanje rezervacija u proseku za oko 300 dinara na mesečnom nivou, a dnevna pijačarina bi se povećala za oko 40 dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Još jedno poskupljenje: Veći iznos firmarine u Zrenjaninu od naredne godine

 

„Ovakvo povećanje cena bi uticalo na povećanje godišnjeg prihoda od naplate pijačnih usluga za oko 3,5 miliona dinara“, navode u JKP „Pijace i parkinzi“.

 

Preduzeće od planova za narednu godinu ima i kupovinu novog vozila za odnošenje nepropisno parkiranih automobila, takozvanog „pauka“. Novo vozilo košta 18 miliona dinara.

 

„Došli smo u situaciju da specijalno vozilo koje trenutno posedujemo ne ispunjava tehničke ni bezbednosne uslove za nesmetan rad u saobraćaju. Preduzeće se obratilo osnivaču sa zahtevom za povećanje kapitala preduzeća u iznosu od 18 miliona dinara. Sredstva bi se utrošila u nabavku novog specijalnog vozila pauk“, piše u programu poslovanja za iduću godinu.

 

PROČITAJTE JOŠ: PVC stolarija može bez ikakvih problema da se ugrađuje i tokom zime

 

U 2023. „Pijace i parkinzi“ planiraju i da izdaju sav slobodan poslovni prostor.

 

U 2024. i 2025. godini planirana je izgradnja nadstrešnice na „buvljaku“, kao i asfaltiranje prostora iza nove pijace.

 

Preduzeće u narednoj godini ne planira prihode iz budžeta grada.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz