• Još jedno poskupljenje: Veći iznos firmarine u Zrenjaninu od naredne godine

    Od 1. januara sledeće godine preduzetnicima i pravnim licima u Zrenjaninu biće ispostavljeni veći iznosi takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, takozvane firmarine. Novi cenovnik utvrdilo je Gradsko veće, a usvojen je na poslednjoj sednici Skupštine grada.   Grad je podeljen na šest zona i iznosi firmarine se razlikuju u odnosu na to u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Još jedno poskupljenje: Veći iznos firmarine u Zrenjaninu od naredne godine

    Od 1. januara sledeće godine preduzetnicima i pravnim licima u Zrenjaninu biće ispostavljeni veći iznosi takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, takozvane firmarine. Novi cenovnik utvrdilo je Gradsko veće, a usvojen je na poslednjoj sednici Skupštine grada.

     

    Grad je podeljen na šest zona i iznosi firmarine se razlikuju u odnosu na to u kojoj se zoni firma nalazi. Razlikuju se i u odnosu na veličinu firme kao i delatnost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Čuveni kombinat „Servo Mihalj“ živi još samo u privatnim kolekcijama

     

    Preduzetnici i pravna lica koja su svrstana u mala preduzeća, prema ovoj odluci, na godišnjem nivou će firmarinu u BID zoni plaćati 49.500 dinara, u ekstra zoni 23.000, u prvoj zoni 17.500, u drugoj 11.500, u trećoj 8.000, a u četvrtoj zoni 3.500 dinara.

     

    Srednja preduzeća u BID zoni na godišnjem nivou će plaćati 72.500 dinara, a u ekstra zoni 60.000. U prvoj zoni će ih koštati 48.500, u drugoj 36.000, u trećoj 24.500 dinara a u četvrtoj 7.000 dinara.

     

    Velika preduzeća u BID zoni isticanje firme plaćaće 166.500 dinara, a u ekstra zoni 155.000. U prvoj zoni će ih koštati 144.000 dinara, u drugoj 132.500, u trećoj 121.000 i u četvrtoj 11.500 dinara.

     

    Novi cenovnik važi i za noćne klubove, barove i diskoteke

     

    Firmarina je najskuplja za banke, osiguravajuća društva, kockarnice, kladionice… U BID zoni ona iznosi 402.500 dinara, u ekstra zoni 368.000 dinara, u prvoj 333.500, u drugoj 266.000 dinara, u trećoj 264.500 a u četvrtoj 17.500 dinara.

     

    Novi cenovnik važi i za noćne klubove, barove i diskoteke.

     

    Viši iznos utvrđen je i za komunalnu taksu koja se odnosi na teretna i putnička vozila, motocikle, kombije i autobuse.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I ove nedelje smo objavili aktuelne oglase za posao – da li ste ih pogledali?

     

    Za svaki aparat tipa slot aparat ili pikado, po novom cenovniku, plaća se od 2.349 do od 3.523 dinara, u zavisnosti u kojoj se zoni grada nalaze.

     

    Povećanje iznosa komunalnih taksi obrazloženo je usklađivanjem sa godišnjim indeksom potrošačkih cena koji je objavio Republički zavod za statistiku. Kao razlog se navodi i činjenica da iznos firmarine nije menjan nekoliko godina unazad.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Govna jedna neotesana, goveda nesposobna i prokleta.
      „Kao razlog se navodi i činjenica da iznos firmarine nije menjan nekoliko godina unazad.“
      Ovo nije razlog, ovo je izgovor. Razlog bi trebao da bude: poboljšano snabdevanje, vodom, strujom, bolja infrastruktura, bolji protok kanalizacije…. I onda možemo da pričamo o poskupljenju. Vama samo treba lova da krpite taj sirotinjski budžet, a Salapuro radenko leteći tetak Simo za sporta i džidanje lopte samo zahvata, ne gleda koliko.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]