Grad Vesti Zrenjanin

Parking kod saobraćajne policije kod građana izaziva nedoumice

privremeni parking
Foto: Dorijan Petromanjanc

Povodom žalbi naših čitalaca da se na prostoru kod zgrade saobraćajne policije naplaćuje parking na placu koji nije asfaltiran, potražili smo objašnjenje nadležnih.

 

Čitaoci su se požalili da je Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“, kako nam je ukazano, „prisvojilo zemljište kod zgrade saobraćajne policije, i tu naplaćuje parking“. Uz to, primedba je da parking nije asfaltiran već da je prostor zemljani.

 

– Zemljište na kojem je parking je vlasništvo Grada Zrenjanina i niko ga nije prisvojio, pa ni JKP „Pijace i parkinzi“. Osim toga, u pitanju je privremeni parking, kao što je to slučaj i sa parkingom u ulici Vuka Karadžića i na nekim lokacijama oko nove pijace. A podloga nije zemljana, već je tu grebani asfalt. Na privremenim parkinzima, inače, ne može se izvoditi asfaltiranje. Parking je urađen u skladu sa gradskom odlukom iz 2017. godine. Svrstan je u takozvanu zelenu zonu – kaže Darko Dankulov, rukovodilac Odeljenja za poslove parkiranja u zrenjaninskom JKP „Pijace i parkinzi“.

 

privremeni parking
Foto: Dorijan Petromanjanc

 

On ističe da nije tačna ni tvrdnja da je zbog parkinga uzurpirana pešačka staza i da pešaci moraju da idu kolovozom i da se izlažu opasnosti, što sugeriše jedan naš čitalac, koji nam je poslao i fotografiju.

 

Pročitajte još: Na prodaju poslovni prostor uz magistralni put ka Beogradu (Foto)

 

– To je bio prilično neuređen prostor. Mi smo ga očistili i uklonili dva kamiona šuta. Pešačka staza se do tada nije ni videla. Inače, ima dovoljno prostora da se vozači parkiraju do pešačke staze, a ne preko nje. Tu je već u pitanju savest pojedinaca – napominje Dankulov.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM