Grad Vesti Zrenjanin

Ove godine nastavak radova na uređenju Gradskog stadiona

Druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku planirana je za ovu godinu. To će biti najveća investicija u sportske objekte u Zrenjaninu u 2022. godini.

 

Ovi radovi koštaće 369.466.666 dinara sa PDV-om, a posle sprovedenog javnog tendera, posao je pripao preduzećima “Arhikom” i “Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada i “BAB gradnja” iz Vrbasa.

 

PROČITAJTE JOŠ: Šine i skretnice na pruzi Zrenjanin Fabrika – Vršac odoše u staro gvožđe

 

Poslednjih dana prošle godine, na javnom tenderu su izabrane i firme koje će obavljati stručni nadzor nad građevinskim radovima u drugoj fazi adaptacije.

 

Na javni tender stigla je samo jedna zajednička ponuda, i to preduzeća “ING81 Arhitektura” i “AB&CO” iz Novog Sada. Stručni nadzor biće plaćen iz gradskog budžeta i koštaće 11.160.000 dinara sa PDV-om.

 

U drugoj fazi sanacije i adaptacije Gradskog stadiona, planirani su, prema tehničkoj dokumentaciji, rekonstrukcija zgrade, zatim tribina i postavljanje novinarske lože. Takođe, radovi obuhvataju izvođenje građevinskih, stolarskih, tesarskih, elektroinstalacionih radova za realizaciju kompletne sanacije stadiona i obezbeđivanje funkcionalnosti objekta. Obezbediće se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja.

 

Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U ovoj godini planirana je i sanacija fudbalskog stadiona u Melencima, kao i košarkaških terena na Bagljašu i u naselju “Zeleno polje”. U Elemiru je, iz sredstava samodoprinosa, planirano postavljanje dečjeg igrališta.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM