Grad Vesti Zrenjanin

Otvoren novi punkt za održavanje državnih puteva u Zrenjaninu (Foto)

punkt za održavanje državnih puteva

U industrijskoj zoni “Bagljaš” danas je svečano otvoren punkt za održavanje državnih puteva. Ovom događaju je prisustvovao gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima.

 

Za ovaj punkt, koji je izgradilo preduzeće „Vojput“, investitor je bio Grad Zrenjanin, a finansijer Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Punkt je namenjen stacioniranju opreme i ljudstva zaduženog za državne puteve u zoni grada Zrenjanina. Za izvođača radova zimskog održavanja puteva određeno je preduzeće “Vojput” iz Subotice.

 

Državni putevi u zoni grada Zrenjanina, inače, spadaju u red najvažnijih saobraćajnica u Srbiji. Oni povezuju regionalne centre u Vojvodini, kao i našu zemlju sa Rumunijom.

 

Pročitajte još: Firma „Eko – gradnja“ u pripravnosti očekuje prve snežne nanose

 

– Punkt za održavanje državnih puteva je spreman za zimsku službu. Svi kapaciteti su izgrađeni, kako objekat za smeštaj ljudstva na održavanju, tako i garaža za mehanizaciju i solana za smeštaj soli. Nama je reper zimsko održavanje, gde je bitno smestiti ljude, opremu i posipne materijale. A to smo uspeli blagovremeno. Za mrežu oko stotinu kilometara državnih puteva u srednjem Banatu, inače, zadužen je Vojput“ – naglasio je izvršni direktor održavanja državnih puteva u JP „Putevi Srbije“ Zoran Stoisavljević.

 

On je napomenuo da je kompletna investicija u Zrenjaninu koštala oko 95 miliona dinara.

 

Punkt se nalazi na odličnoj lokaciji

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da su još pre dve godine počeli dogovori sa JP „Putevi Srbije“ o gradnji modernog punkta u Zrenjaninu.

 

– Zadovoljan sam što smo projekat priveli kraju i što „Putevi Srbije“ sada imaju stalni punkt u našem gradu. Ovde je sada formirana baza koja će biti uvek u funkciji, bez obzira koja firma će biti angažovana na održavanju državnih puteva – rekao je Janjić.

 

Gradonačelnik je podsetio da je grad za gradnju punkta obezbedio plac na odličnoj lokaciji, kao i kompletnu infrastrukturu.

 

– „Vojput“ je u potpunosti spreman, i sa mehanizacijom i sa zalihama soli, da odgovori svim zahtevima zimskog održavanja državnih puteva – potvrdio je rukovodilac održavanja državnih puteva u subotičkom preduzeću „Vojput“ Bojan Kostić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM