Grad Vesti Zrenjanin

Firma “Eko – gradnja” u pripravnosti očekuje prve snežne nanose

eko - gradnja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, sa saradnicima, obišao zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko – gradnja” u industrijskoj zoni “Bagljaš”.

 

Poseta je organizovana kako bi se čelnici lokalne samouprave uverili u spremnost tog preduzeća da ljudstvom i mehanizacijom obezbedi održavanje lokalnih puteva tokom zimskog perioda.

 

– Sa saradnicima sam došao da se uverim u spremnot preduzeća „Eko – gradnja“ da sa svojim vozilima odgovori zahtevima i potrebama zimskog održavanja puteva. Već u subotu očekujemo mraz i bitno je da izvođač radova ima i zalihe soli i agregata. Uveren sam da ćemo i ove godine uspeti da odgovorimo svim izazovima. Ovo preduzeće zaduženo je za 400 kilometara puteva, što nije lako. Naročito u situacijama kada imamo veću količinu snega. Ali, te situacije smo rešavali uspešno i protekle sezone – ocenio je gradonačelnik Janjić.

 

On je podsetio da još 200 kilometara puteva održava republika, odnosno Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Ovo preduzeće je u neposrednoj blizini preduzeća „Eko – gradnja“ oformilo svoj punkt. Janjić je najavio da će uskoro i taj punkt biti otvoren.

 

 

Šef zimske službe u preduzeću „Eko – gradnja“ Siniša Kukin istakao je da je ova firma u potpunosti spremna za nastupajuću zimsku sezonu.

 

– Ulice i lokalni putevi čistiće se po planu i programu Odeljenja za urbanizam Grada Zrenjanina, i to po utvrđenim prioritetima. Ostale površine čistiće se na osnovu posebnih naloga nadzorne službe – precizirao je Kukin.

 

Po njegovim rečima, preduzeće „Eko-gradnja“ u voznom parku ima i više mehanizacije nego što gradski planovi predviđaju i propisuju.

 

– Ovde je sada stacionirana mehanizacija za četvrti stepen, ali ukoliko bi bilo potrebno, u kratkom roku može se aktivirati veći obim mehanizacije – naglasio je Kukin.

 

On je istakao da ova firma ima šest mašina kombinirki, dovoljan broj kamiona, 130 tona soli i 70 kubika agregata u rezervi. Uz to, kod dobavljača su već naručene dodatne količine, odnosno 200 tona soli.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM