Grad Vesti Zrenjanin

OŠ “2. oktobar” dobiće dvorište kakvo nema nijedna druga škola! (Foto)

školsko dvorište

Dvorište Osnovne škole “2. oktobar” trebalo bi da dobije izgled i sadržaje kakve sada nema nijedna škola u gradu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

 

Uređenje okoline škole, kako se navodi u tekstu, imaće i širi značaj. Naime, u planu je i gradnja šetališta uz Begej, između pešačkog mosta na Berberskom i železničkog mosta, dužine skoro jedan kilometar.

 

Urađena je i zanimljiva animacija iz koje se može detaljno sagledati kako su autori osmislili buduće dvorište škole.

 

dvorište oš 2. oktobar

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić rekao je da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dvorišta te škole. Na osnovu nje će se odrediti obim finansijskih sredstava potreban za ovu investiciju.

 

– Planira se uređenje celokupnog platoa školskog dvorišta. U planu je postavljanje pločnika, mobilijara, led rasvete, zelenih površina i rekonstrukcija otvorenog terena za male sportove. Ograda prema Begeju će biti povučena prema unutrašnjosti dvorišta. Na taj način će se osloboditi prostor za buduće šetalište, ne samo na potezu škole, već između dva mosta – lučnog pešačkog i železničkog, odnosno od novog pristana do tzv. “malih ulica”. Time bi se taj deo grada u potpunosti “otvorio” ka reci. Zrenjanin bi dobio atraktivno šetalište uz Begej, praktično od centra grada, sve do novog železničkog mosta, koji će uskoro zameniti postojeći – navodi Radišić.

 

Pročitajte još: Rekonstruisana kompletna javna rasveta, ovako to sad izgleda noću (Foto)

 

dvorište oš 2. oktobar

 

On je dodao da će taj deo obale biti u potpunosti očišćen.

 

– Grad želi da nastavi s uređenjem priobalja i čišćenjem Begeja na način na koji je to realizovano u zoni novog pristana. Ova zona sada pruža sasvim drugačiju sliku u odnosu na raniji period – ocenio je Radišić.

 

dvorište oš 2. oktobar

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Bolje raselite one udžerice i sklonite to smetlište na ulazu u školu.

sinovoz
FAM