Grad Vesti Zrenjanin

Rekonstruisana kompletna javna rasveta, ovako to sad izgleda noću (Foto)

javna rasveta

Grad Zrenjanin je u prethodnom periodu uložio značajna sredstva kako bi bila rekonstruisana kompletna javna rasveta u samom gradu, ali i u svim okolnim selima.

 

Zamenjeno je više od 9.000 živinih sijalica natrijumovim, ali i ugrađeno preko 350 novih komandnih ormara. Time su omogućene brže intervencije u slučaju kvarova, regulacija rasvete tokom noći i velike uštede u potrošnji električne energije – i do 70 odsto u odnosu na stanje u prethodnom periodu.

 

Pročitajte još: Uređuje se leva i desna strana Begeja, od Lučnog do Železničkog mosta

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je ocenio da se efekti pomenute investicije mogu jasno sagledati. On je dodao da su, tokom rekonstrukcije rasvete, utvrđeni određeni problemi na pojedinim lokacijama. Oni nisu mogli biti ispravljeni jednostavnom zamenom sijalica, već se pribeglo drugim tehničkim rešenjima.

 

– Jedan od problema koji je saniran na najbolji način jeste osvetljenje kružne raskrsnice u ulici Žarka Zrenjanina. Tamo su završeni radovi na postavljanju centralnog stuba rasvete, sa četiri svetiljke. Time će ova raskrsnica postati znatno bezbednija za saobraćaj – objasnio je Janjić.

 

javna rasveta

 

On je dodao da je investicija vredna 380 miliona dinara višestruko značajna za grad. Podrazumevala je ne samo fizičku zamenu svih dotrajalih sijalica i svetiljki, već kvalitativno poboljšanje sistema upravljanja javnom rasvetom, usklađivanje sa zakonskom regulativom u ovoj oblasti, uštede u potrošnji i pojednostavljeno održavanje i intervenisanje u slučaju kvarova.

 

Radove je izvelo preduzeće koje je dobilo posao na osnovu tendera, “Elektro Enerdži” iz Beograda, a angažovalo je i lokalnog kooperanta, firmu “Elektrolumen”.

 

javna rasveta

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Grad je sada noću sav žut i slabije je osvetljen nego ranije. Tek kada bude došla nova vlast i počne da se bavi kriminalom ove vlasti videćemo ko je koliko “bio dobar” od ove investicije.

 • Zamenjeno je više od 9.000 živinih sijalica natrijumovim, ali i ugrađeno preko 350 novih komandnih ormara. Time su omogućene brže intervencije u slučaju kvarova, regulacija rasvete tokom noći i velike uštede u potrošnji električne energije – i do 70 odsto u odnosu na stanje u prethodnom periodu.

  NIJE TAČNO DA “SU NAPRAVLJENE VELIKE UŠTEDE”, JER, NATRIJUMOVA SVETILJKA IMA, KAO I ŽIVINA, PRIGUŠNICU, STARTER, SAMO JE SVETLOST ŽUTA-NEPOGODNA ZA OČI!!
  SAMO “LEDOVKE” PRAVE UŠTEDU, JER TROŠE OKO 10X MANJE EL. ENERGIJE I NEMAJU PRIGUŠNICU NI STARTER!!!
  KOD NAS, U ELEMIRU, EM ŠTO JE SVE NEPRIRODNO OSVETLJENO, ŽUTOM BOJOM, EM, KAO DA SU OKAČILI FENJERE, TOLIKO JE “JAKA” OSVETLJENOST!!!
  ČOVEČIJEM OKU TREBA PRIRODNA SVETLOST, NA KOJU NAVIKNUT MILIONIMA GODINA, A, NE OVA TZV. “MONOHROMATSKA”, KOJA JE DEO PRORODNOG SUNČEVOG SPEKTRA!!!
  NATRIJUMOVE SVETILJKE, KAŽE NAUKA-ŠKOLA, “SE KORISTE SAMO, ZA VELIKE RASKRSNICE”, A, NE ZA ULICE I ŠLUS!!!!
  NEGO, TU JE U PITANJU POLITIKA, A, NIKAKO ZNANJE-NAUKA!
  TEŠKO NAMA, S VAMA!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM