Grad Vesti Zrenjanin

Očekuje se da iduće godine počne realizacija kapitalne investicije

čedomir janjić
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić (Foto: Zoran Bogaroški)

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, govoreći o aktuelnim i budućim investicijama u gradu na Begeju, kazao je da se posle punih 27 godina gradi novi most preko Begeja i završava obilaznica oko grada.

 

– Rešavanje tog velikog saobraćajnog problema donosi nam i narednu kapitalnu investiciju, čiji početak realizacije očekujemo već naredne godine. U pitanju je autoput do Beograda, a potom i Novog Sada. Samo takvim modernim saobraćajnicama biće moguće transportovati svu robu iz naših industrijskih zona, čiji obim proizvodnje i izvoza raste iz godine u godinu, uz istovremeno smanjenje nezaposlenosti naših sugrađana – naveo je Janjić.

 

Pročitajte još: Zasijao Gradski stadion, ovako izgleda kada se uključe reflektori (Foto)

 

Još je pomenuo da je u toku uređenje obala Begeja, da se gradi novi pristan i proširuje Centralna pijaca. Janjić je istakao i da se dodatno ulaže u sportsku infrastrukturu i organizaciju velikih sportskih događaja. Napomenuo je da se planira gradnja nove velike srednje škole i da se završava gradnja novog dečjeg vrtića.

 

Janjić je kazao i da se obnavljaju postojeća obdaništa, kao i da se u selima otvaraju novi objekti za smeštaj mališana najmlađeg uzrasta, kao nova vrsta pomoći zaposlenim roditeljima. Kako je naveo, posebno raduje veliki porast gradnje stanova, što je najbolji pokazatelj rasta privrednih investicija.

 

– Rešićemo i sve probleme na koje ukazuju građani, a tiču se, pre svega životne sredine i njene zaštite. Mnogi od tih problema su nasleđeni i nisu rešavani decenijama, a danas imamo i sredstava i mogućnosti da ih sistematski rešavamo i učinimo naš grad još boljim i lepšim mestom za život i rad – poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM