Grad Vesti Zrenjanin

Nove olakšice za zakupce poslovnog prostora u vlasništvu grada

jevrejska opština zrenjanin

Odlukom o izmeni i dopuni Odluke o poslovnom prostoru grada Zrenjanina, koja je usvojena na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, zakupci poslovnog prostora u vlasništvu grada, kojima je istekao ugovor o zakupu a žele da ga produže, dobijaju nove olakšice.

 

Odlukom se utvrđuju olakšice za dugogodišnje zakupce koji uredno izmiruju sve svoje obaveze. Olakšice se odnose i na organizacije i udruženja građana koji poslovni prostor ne koriste za ostvarivanje prihoda.

 

PROČITAJTE JOŠ: Početna cena za zakup prostora na “Danima piva” i do 429.000 dinara

 

Oni će ubuduće, prilikom produženja ugovora, umesto obezbeđenja u vidu tri mesečne zakupnine, kao zalog morati da uplate samo jednu mesečnu kiriju.

 

Odluka je obrazložena činjenicom da su mnogi zakupci poslovnog prostora u zakupu više godina. Navodi se i da u toku pandemije virusa korona i otežanog poslovanja nisu u mogućnosti da kao garanciju deponuju iznos od tri mesečne zakupnine.

 

Osim ovog garantnog depozita, svi zakupci su dužni da prilikom produženja ugovora prilože i registrovanu blanko menicu sa meničnim ovlašćenjem.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Uplata zakupnine unapred ne odnosi se na zakupce koji su registrovani kao organizacije i udruženja građana iz oblasti zdravstva, kulture, nauke, prosvete, sporta, socijalne i dečije zaštite i zaštite životne sredine. Uslov je, međutim, da poslovni prostor ne koriste za ostvarivanje prihoda.

 

PROČITAJTE JOŠ: Od petka ponovo borba protiv komaraca na svim frontovima

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM