Grad Vesti Zrenjanin

Nove olakšice za zakupce poslovnog prostora i ugostitelje

olakšice za zakupce poslovnog prostora
Foto: volimzrenjanin.com

Grad Zrenjanin još jednom je izašao u susret zakupcima poslovnog prostora u javnoj svojini i odobrio im nove finansijske olakšice. To je učinjeno u cilju prevazilaženja poteškoća u radu izazvanih pandemijom virusa korona.

 

Odlukom Gradskog veća Zrenjanina, zakupcima koji se bave ugostiteljstvom ili koji obavljaju delatnost turističkih operatera, zakupnina za mart, april i maj biće umanjena za 90 odsto.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jednodnevni onlajn seminar “Arhivsko poslovanje” krajem aprila

 

Zakupcima koji se bave trgovinom na malo (izuzev apotekama, trgovinama prehrambenim proizvoda i hrane za životinje), zatim onima koji pružaju zanatske i druge usluge, kao i onima koji obavljaju delatnost u oblasti sporta i obrazovanja, zakupnine za pomenuta tri meseca biće umanjene za 40 odsto.

 

Takođe, zakupcima poslovnog prostora, koji je u vlasništvu gradskih ustanova i mesnih zajednica, neće se obračunavati i naplaćivati mesečna zakupnina za mart, april i maj. Ovo se ne odnosi jedino na parlamentarne političke stranke, koje su u obavezi da plate pun iznos.

 

Olakšice i prilikom postavljanja letnjih bašti

 

Lokalna samouprava je saopštila i da je s predstavnicima zrenjaninskih ugostitelja dogovoreno da im se izađe u susret kada je u pitanju postavljanje letnjih bašti, u skladu s epidemiološkim merama, a s obzirom na otežane uslove rada. Ugostitelji su u obavezi da od Javnog preduzeća za urbanizam pribave urbanističko-tehničke uslove za postavljanje bašti. Međutim, naknadu za zauzeće javne površine u toku letnje sezone platiće samo za jedan mesec.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Imajući u vidu celokupnu ekonomsku situaciju u proteklih godinu dana, procenili smo da će usvajanje navedenih mera doprineti prevazilaženju objektivnih finansijskih poteškoća u naplati zakupnina za poslovne prostore. Takođe, olakšaće buduće poslovanje zakupaca. Verujemo da će i ove mere, kao i dosadašnje koje smo donosili, doprineti zadržavanju postojećih zakupaca u poslovnim prostorima grada. Očekujemo i da će se, daljom relaksacijom epidemioloških mera, obim njihovog poslovanja i aktivnosti polako vraćati na period pre pandemije – prokomentarisao je najnovije odluke gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Butik “Samsara” već 27 godina nudi širok izbor muške i ženske garderobe

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz