Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Na delu Bulevara Veljka Vlahovića biće posađeno 95 novih sadnica platana

biće posađeno 95 sadnica platana

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina započeli su danas radove na pejzažnom uređenju dela Bulevara Veljka Vlahovića u naselju Bagljaš, od ulice Zdravka Čelara do kružnog toka. Na tom potezu će biti posađeno ukupno 95 novih sadnica platana.

 

Time će biti zamenjena dotrajala, bolesna i oštećena stabla koja su se ranije nalazila u ovom delu grada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Posebna pažnja biće posvećena higijeni na gradskim pijacama

 

Istovremeno, počeli su i radovi na pripremi terena za podizanje nove zelene površine. Ona će se nalaziti na potezu od ulice Bogdana Teodosina do ulaza u tržni centar BIG.

 

Ovo je još jedan od projekata koji se izvodi u saradnji Ministarstva za zaštitu životne sredine, Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Ove aktivnosti imaju za cilj poboljšanje estetske slike Bagljaša, oplemenivanjem zelenila, a sve u funkciji zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta životne sredine“, kažu u „Čistoći i zelenilu“.

 

zelenilo na bagljašu

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Time će biti zamenjena dotrajala, bolesna i oštećena stabla koja su se ranije nalazila u ovom delu grada. – > Sve je posečeno, pa neće biti da je sve to bilo dotrajalo, bolesno i oštećeno. Nego teško je sačuvati stara stabla, pozajmiti iz Bg, recimo mašinu za izmeštanje stabala sa celim korenom i za to platiti, jeftinije je sve poseći na Bagljaš i krenuti sa novim drvoredom iz početka. Nikada nećemo ništa naučiti!

  • Ubice drveća!
    Ovo drveće je odraslo sa nama decom iz sedamdesetih.
    Ovo su bila živa bića koja su nam davala kiseonik i hladovinu i lepotu.
    Ovo su bili naši sugrađani.
    I neko je samo rešio da ih sve poseče i zameni drugim…