Grad Vesti Zrenjanin

Posebna pažnja biće posvećena higijeni na gradskim pijacama

nova pijaca

Navršilo se sto dana otkako je Aleksandar Martinov, na sednici Skupštine grada Zrenjanina, imenovan za vršioca dužnosti direktora JKP „Pijace i parkinzi“.

 

– Znao sam gde dolazim i kakvi problemi će me dočekati. Prvi zadatak je bio da stabilizujemo finansijsku situaciju u firmi i nađemo rešenje za dugove prema dobavljačima i za redovnu isplatu zarada našim radnicima – kaže Martinov na početku razgovora za portal zrenjaninski.com.

 

PROČITAJTE JOŠ: Čisto zdravlje u izvornom obliku na tezgama domaćih povrtara

 

Usledilo je i sprovođenje ankete među zakupcima pijačnih tezgi i kupcima koji dolaze na gradske pijace. To je urađeno kako bi se ustanovilo koji su vodeći problemi i šta bi moglo da se popravi u daljem funkcionisanju preduzeća.

 

– Akcenat je bio na higijeni. Koliko su se zakupci pridržavali pijačnog reda, toliko smo mi mogli da reagujemo po tom pitanju. Imamo tri pijace u Zrenjaninu, među kojima je najveća centralna, a tu su i pijace na Bagljašu i u ulici Jug Bogdana. Ova poslednja je otvorenog tipa i čisti se četiri puta nedeljno. Međutim, kada duvaju vetrovi, to utiče i na čistoću pijačnog prostora – objašnjava Aleksandar Martinov.

 

aleksandar martinov
Aleksandar Martinov

 

Glavna pijaca i ona na Bagljašu čiste se svakodnevno, jer na njima boravi i veći broj prodavaca i kupaca.

 

– Nedavno smo kompletno očistili bagljašku pijacu, čak i gornje delove. Promenjeni su i sanitarni čvorovi u mlečno – mesnoj sali na Centralnoj pijaci. Inače, od sledeće nedelje mlečno – mesne sale će se čistiti svakodnevno – ističe v.d. direktora „Pijaca i parkinga“.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

On navodi da se već vide određeni pomaci, ali dodaje da uvek može bolje i da će se uprava ovog javnog komunalnog preduzeća ubuduće truditi da tako i bude.

 

Šta je Aleksandar Martinov rekao o radu parking službe, možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.