Grad Vesti Zrenjanin

Mlečno-mesna sala na pijaci u Jug Bogdanovoj ulici već duže vreme nije u funkciji

mlečno-mesna sala

Mala pijaca ili zvanično pijaca u Jug Bogdanovoj ulici u Zrenjaninu omiljeno je mesto za kupovinu stanovnicima Lesnine, Ruže Šulman, 4. jula i svih ulica oko ovih gradskih naselja.

 

Iako je manja od centralne pijace, Zrenjaninci iz ovog dela grada na ovom mestu mogu da se snabdeju voćem, povrćem, jajima, cvećem, kiselom zimnicom…

 

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno u Gomex Totalu: AntiBad inovativne vlažne maramice!

 

Od pre nekoliko godina, pored pijace je formiran i neuslovni buvljak. Do pre nekoliko godina, Zrenjaninci su mogli na pijaci da kupe i svežu piletinu i mlečne proizvode.

 

Međutim, zbog loših higijensko-sanitarnih uslova, mlečno-mesna sala je zatvorena i nije u funkciji već duže vreme.

 

Da li će i kada biti ponovo osposobljena, ne zna se, a sanacija ili rekonstrukcija mlečno-mesne sale na pijaci u Jug Bogdanovoj ne nalazi se ni u godišnjem planu Javnog komunalnog preduzeća „Pijace i parkinzi“ koja gazduje ovom, ali i ostalim zrenjaninskim pijacama.

 

Mlečno-mesne sale ipak ima na jednom mestu – na zvaničnoj internet stranici ovog preduzeća.

 

Na sajtu piše da je pijaca smeštena pored ulice Jug Bogdana, u blizini stambenih naselja Ruža Šulman i Lesnina. Piše i da je pijaca rekonstruisana izgradnjom nadstrešnice nad celokupnim prostorom pijace na oko 1.400 kvadrata. Pijaca raspolaže sa 150 prodajnih mesta, a neposredno uz nju se nalazi objekat mlečno-mesne sale sa 14 rashladnih vitrina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Posao u Zrenjaninu: Firma „A Class Realestate“ širi svoj tim – prijavite se

 

Danas se ova sala otključava pijačnim danima kako bi pijačni radnici mogli da stignu do svoje kancelarije. Vitrine su pokrivene ceradom.

 

Pijačnim danima otključan je i toalet.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz