Grad Vesti Zrenjanin

Još dva nova investitora zainteresovana za ulaganje u zonu Jugoistok

radne zone
Foto: Aleksandar Blanuša

Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici usvojili predlog izmena i dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu. To je ujedno bila i jedina tačka dnevnog reda. Sednicom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Izvestilac po ovoj tački Violeta Kučanda Bogasenieva je navela da Skupština grada donosi program otuđenja građevinskog zemljišta za svaku kalendarsku godinu posebno.

 

– Ovim predlogom izmene menja se program usvojen januara 2019. godine. Naime, Skupština grada je 7. aprila usvojila odluku o donošenju plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok 2“. Time se područje te radne zone proširilo dodatnom površinom. I to za gradnju poslovnih i proizvodnih objekata. Na taj način su stvoreni uslovi za dalje sistematsko planiranje otuđenja zemljišta u radnoj zoni za još 100.000 kvadratnih metara – kazala je Kučanda Bogasenieva.

 

Pročitajte još: FAM rekonstruiše zgradu Komiteta, Zrenjanin dobija novi fakultet!

 

Kako je navela, pored tog zemljišta, u radnoj zoni se planira prodaja još jedanaest parcela. One se nalaze u zonama porodičnog stanovanja na različitim lokalitetima u gradu. Njihova ukupna površina je 6.500 kvadratnih metara.

 

Gradonačelnik Janjić je zatražio od predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića da za sredu, po hitnom postupku, zakaže sednicu na kojoj će se naći ova tačka. Janjić je nakon sednice rekao novinarima da je usvajanje te tačke proisteklo zbog interesovanja dva potencijalna investitora koji žele da dođu i ulažu u Zrenjanin.

 

– Odvojili smo sto hiljada kvadratnih metara koji će odmah posle Skupštine biti na oglasu. Očekujemo da ovaj posao završimo vrlo brzo. Dakle, u najavi su dva nova investitora i za sada mogu reći samo toliko. Nadam se da ćemo ubrzo moći i javno da ih promovišemo – dodao je Janjić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz