Društvo Vesti Zrenjanin

FAM rekonstruiše zgradu Komiteta, Zrenjanin dobija novi fakultet!

fakultet za menadžment fam
Goran Kvrgić i Duško Radišić

Fakultet za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca započinje rekonstrukciju zgrade Komiteta u centru Zrenjanina i otvara nova studijska odeljenja!

 

Ovu odličnu vest danas su obelodanili dekan FAM-a dr Goran Kvrgić i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

– Ovde će, pored postojećih programa ekonomije, inženjerskog menadžmenta, informatike, menadžmenta u medijima, menadžmenta u javnim nabavkama, biti i menadžment u zdravstvu, zatim pravo i menadžment u obrazovanju. Menadžment u javnim nabavkama je nešto po čemu je naš fakultet specifičan, jer smo jedini koji imamo akreditovan ovaj master smer – naglasio je Kvrgić.

 

On je dodao da je interes studenata na prvom mestu.

 

– Mi smo već tri godine prisutni u Zrenjaninu i trudimo se da proširimo ponudu, prateći potrebe tržišta rada. Sa velikim brojem poreduzeća smo u poslovno-tehničkoj saradnji i veoma dobro znamo kojim znanjima i veštinama student treba da ovlada da bi bio poželjan na tržištu rada – kaže Kvrgić.

 

Kvrgić je posebno naglasio da FAM ima potpisane ugovore i sa velikim brojem fakulteta iz Srbije i da će se i programi tih obrazovnih ustanova, u narednom periodu, nuditi studentima u Zrenjaninu.

 

– Planiramo i programe turizma, pa ponudu mađarskog fakulteta Metropoliten i nekih drugih, a o tome ćemo blagovremeno obaveštavati zainteresovane – kaže Kvrgić, uz opasku da je cilj da nova studijska godina započne u renoviranoj zgradi Komiteta. Što se tiče kapaciteta, na svakom studijskom programu moći će da se upiše po 30 studenata.

 

O rekonstukciji zgrade Komiteta on je rekao da će biti završena za maksimalno 60 dana.

 

– To je zgrada od 1.950 kvadrata a zamislili smo da tu bude kulturno-obrazovni centar. Dakle, pored obrazovanja nudićemo i kulturne sadržaje, pozorišni program, pesničke i književne večeri, biće tu galerija slika, bioskop… Želja nam je da zgrada živi 24 sata, da to bude mesto okupljanja ljudi sa različitim kreativnim i pozitivnim idejama – naglasio je Kvrgić.

 

Rekonstrukcija zgrade, koju je FAM zakupio na pet godina, koštaće oko 350.000 evra, saopštio je dekan FAM-a.

 

fakultet za menadžment fam

 

Zrenjanin da bude univerzitetski grad

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić nije krio zadovoljstvo ovakvim razvojem događaja.

 

– Ovo su lepe vesti jer grad dobija prostor u kojem će se otvoriti novi studijski programi u rekonstruisanoj zgradi Komiteta. Mi sa FAM-om imamo već tri godine odličnu saradnju, a ovo je korak dalje u dobrom pravcu. Cilj nam je da mladi ostanu u našem gradu. Ovo je konkretan korak u ostvarenju tog cilja – istakao je Radišić.

 

Radišić je napomenuo da je sledeći cilj privlačenje mladih iz drugih regiona u Zrenjanin. To bi bio prvi korak i u konačnoj realizaciji davno proklamovanog cilja da Zrenjaninu bude univerzitetski grad.

 

Više o Fakultetu za menadžment možete PROČITATI OVDE.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz