Grad Vesti Zrenjanin

Gradski čelnici učestvovali u akciji „Nedelјa za čistiju Vojvodinu“ (Foto)

nedelja za čistiju vojvodinu
Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, učestvovao je u akciji „Nedelјa za čistiju Vojvodinu“. Akcija je jutros održana kod centralnog gradskog jezera.

 

U pitanju je akcija koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, zajedno sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem „Vojvodinašume“ i brojnim volonterima.

 

U akciji u Zrenjaninu učestvovao je i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić. On je kazao da 20 lokalnih samouprava aktivno učestvuje u akciji, a čisti se 36 lokaliteta.

 

– Na ovaj način ćemo očistiti Vojvodinu, koja ima 450 mapiranih divljih smetlišta. Trudimo se da aktivno učestvujemo i u procesu ozelenjavanja i taj posao nas očekuje krajem oktobra – rekao je Galić.

 

On je dodao da od lokalne samouprave očekuje da mapira područja na teritoriji Zrenjanina i okoline kako bi zajedno uradili značajan posao na pošumljavanju i podigli procenat pošumljenosti koji je sada samo na 6,5 procenata.

 

Pročitajte još: Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ i u srednjem Banatu

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić je kazao da se sa zadovoljstvom priključio akciji koju sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

 

– Sugrađani su se uverili da su radovi na uređenju našeg grada ovih dana jačeg intenziteta. Kose se i uređuju sve površine, kako u rubnim, tako i u centralnim delovima grada, ali i u selima. Raspisali smo i konkurs za čišćenje divljih deponija. Uslediće i nabavka novih kontejnera, a zaposleni u „Čistoći i zelenilu“ pojačano rade i čine sve da naš grad bude što lepši i uređeniji – rekao je Janjić.

 

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Mogli ste doci u Lukicevo, da osetite kako se dise punim plucima, s… vam se u slikanje pred kamerama dok ljudi ne mogu da disu od smrada.

  Sram Vas bilo.

 • Raspisali smo i konkurs za čišćenje divljih deponija. Uslediće i nabavka novih kontejnera, a zaposleni u „Čistoći i zelenilu“ pojačano rade i čine sve da naš grad bude što lepši i uređeniji – rekao je Janjić.
  LEPO G. GRADONAČELNIČE, ALI, DA NE BI VEČITO RASPISIVALI KONKURSE „ZA ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA“ I PUNILI DŽEPOVE PRIVATNIKA, KUPITE 5/6 VELIKIH KONTEJNERA, ZA SVAKO SELO I PROBLEM ISTIH-DEPONIJA, ĆE BITI REŠEN!!!
  ILI, VIŠE NAVIJATE ZA PRIVATNI DŽEP, A, NAŠIM NOVCEM PLAĆATE!!!
  URADITE NEŠTO I ZA SELA, ILI IM VRATITE INGERENCIJE, KOJE SU IMALA DO 1961. PA ĆE SAMA ZNATI, DA UREDE SVOJ ŽIVOT!!!
  PREDLOG IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM