Region Vesti Zrenjanin

Akcija “Nedelja za čistiju Vojvodinu” i u srednjem Banatu

nedelja za čistiju vojvodinu

U okviru kampanje „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ ove sedmice će biti očišćeno 36 lokaliteta u 20 lokalnih samouprava na području pokrajine.

 

Uklanjanje smeća će u okviru pomenute kampanje biti organizovano i u Zrenjaninu, Novoj Crnji i Novom Bečeju.

 

“Nedelja za čistiju Vojvodinu” sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini. Tom deklaracijom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa. Takođe, i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu. Na taj način bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

 

Pročitajte još: Javni radovi u opštini Sečanj trajaće do septembra

 

U Deklaraciji se govori i o uvođenju ekoloških energetskih sistema za grejanje. Govori se i o podsticanju unapređenja javnog gradskog prevoza nabavkom ekološki prihvatljivih vozila na električnu energiju i gas. A obuhvaćene su i aktivnosti na zaštiti prirodnih vrednosti i biološke raznovrsnosti i povećanju pošumljenosti.

 

U Deklaraciji se navodi da će se preduzeti mere kako bi u procesu obrazovanja mladi ljudi sticali znanja i podizali svest o značaju zaštite, unapređivanja životne sredine i održivog razvoja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM