Grad Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik: Vreme je da rešimo problem sa kafilerijom jednom zauvek

gradonačelnik održao sastanak sa direktorom prekona

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je danas da je do sada bilo nekoliko pokušaja da se sa vlasnikom fabrike „Prekon“ dogovori ugradnja opreme koja bi sprečila širenje neprijatnih mirisa iz zrenjaninske kafilerije. Ti razgovori, dodao je on, očigledno nisu doveli do rešavanja problema koji već trideset godina muči Zrenjanince.

 

Zbog toga je danas, na inicijativu Janjića, u njegovom kabinetu održan sastanak sa direktorom “Prekona” Slavkom Popovićem i pravnim timom kompanije “Matijević”. Razgovoru su prisustvovali i pomoćnik gradonačelina Duško Radišić, načelnica Gradske upave Jasmina Malinić, njen zamenik Miloš Korolija, gradski inspektor za zaštitu životne sredine Dragana Adamović i zamenik načelnika Odeljenja inspekcija Gradske uprave Nenad Petrović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Stigla potvrda iz Brisela: Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta!

 

Janjić je ovom prilikom uputio zahtev da sve nadležne službe, u svrhu zaštite građana, pojačaju kontrolu i obave inspekcijske poslove po svakoj prijavi građana, a sve u skladu sa pravilnicima i zakonom.

 

Gradonačelnik pružio punu podršku građanima

 

– Kada je reč o neprijatnim mirisima i negodovanju Zrenjaninaca, moram reći da su oni opravdano nezadovoljni. Zbog toga im dajem punu podršku. Poručujem im da ćemo ovaj dugogodišnji problem rešiti u najkraćem roku, jer su svi rokovi za to već su odavno prošli. Vreme je da ga sada rešimo jednom zauvek. Ne želimo da se Zrenjanin upiše na mapu ekoloških problema. Interes nam je da u saradnji sa građanima rešavamo probleme, jer želimo zdravu sredinu za našu decu. Zato je Gradska uprava preuzela na sebe rešavanje problema sa kafilerijom. Vrlo brzo ćemo imati jedno ili više rešenja. Izmeštanje fabrike je gotovo sigurno – poručio je gradonačelnik Janjić.

 

On je istakao da će u najkraćem roku građanima biti predstavljeno rešenje problema.

 

– Već radimo na potencijalnim rešenjima. Čim budemo imali gotove predloge, koji ipak moraju biti i realni, prvo ću obaviti razgovor sa građanima – kazao je gradonačelnik Zrenjanina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kakav je to narodni običaj beskrajnog pregovaranja sa prekršiocima propisa? Jel vi tako sa svima iz te branše? I onda, kad se lepo sa njima dogovorite – svima super, sem građanima i javnom interesu! A mi to sve da finansiramo? E, pa – dozlogrdilo! Ne postoji nikakav zakonski osnov za dogovore, nego za momentalnu ZABRANU daljeg rada postrojenja, čak i kad nemate propisani kvalitet monitoringa vazduha! I baš zato što nemate – obavezni ste da proglasite MORATORIJUM na sva postojeća i buduća postrojenja koja BI MOGLA da utiču na kvalitet vazduha – bar dok se sistem ne osposobi za SPREČAVANJE akcidenata!
    Gradonačelnik pruža podršku građanima?! A da proveriš zašto gradska uprava sa svojim zaposlenima radi isključivo u interesu i za račun “investitora” i suprotno svemu što nam je stvarno potrebno – za to nemaš vremena? Pa, niko te ne šiba po ušima da sediš na tom radnom mestu! I nemojte samo o izbornim igrokazima i ostalim cirkusima…Mogu li i mediji po koju o tim nenormalnostima u obavljanju javnih poslova?

sinovoz
FAM