Grad Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik posetio „Gradsku toplanu“: Energetski vaučeri za najugroženije

gradonačelnik zrenjanina posetio jkp gradska toplana
Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i pomoćnica Cica Vučković posetili su danas JKP „Gradska toplana“, kako bi se uverili da je sve spremno za početak nove grejne sezone.

 

V.d. direktora „Gradske toplane“ Žarko Đuričić je tom prilikom upoznao gradske čelnike sa svim što je urađeno u prethodnom periodu, kako bi oko 8.000 domaćinstava i kolektiva u gradu, priključenih na sistem daljinskog grejanja, bez problema bilo snabdevano toplotnom energijom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se stan površine 75 kvadrata u zgradi na Lesnini (Foto)

 

U okviru priprema za grejnu sezonu obavljen je remont u pogonu, koji je podrazumevao i radove na kotlovima. Takođe su servisirane pumpe, kompresori, ventilatori i linije za hemijsku pripremu vode. U toplotnim podstanicama su vraćeni kalorimetri, koji su bili na baždarenju, a sistem sekundarnih instalacija je zapunjen i spreman.

 

Ovom prilikom je rečeno i da je tokom leta obavljena rekonstrukcija vrelovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“, u dužini od 638 metara. Vrednost investicije je više od 25 miliona dinara. U ovom trenutku je rekonstruisano oko 70 odsto gradske vrelovodne mreže, čija je ukupna dužina 33 kilometra.

 

Portparolka JKP „Gradska toplana“ Melanija Lojpur je najavila da će grejna sezona zvanično početi u subotu, 15. oktobra, uz mogućnost da počne i ranije, ukoliko tri dana zaredom, u 21 čas, temperatura ne bude prelazila 12 stepeni.

 

– S obzirom na trenutne vremenske prilike, očekujemo da sezona počne kada je i predviđeno, 15. oktobra. Završili smo sve neophodne remonte u kotlarnici, u potpunosti pripremili toplotne podstanice i završili radove u naselju „Ruža Šulman“, gde je ostalo još da se teren vrati u prvobitno stanje – kazala je Lojpur.

 

Popusti za redovne platiše

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je naglasio da su 1. septembra sa JP „Srbijagas“ ugovorene sve količine gasa neophodne za grejnu sezonu, odnosno za rad kotlova u toplani.

 

– Ono što nismo mogli da izbegnemo jeste neminovno poskupljenje cene grejanja u našem gradu. Ipak, pripremljene su određene pogodnosti za potrošače i za one koji redovno izmiruju svoje obaveze. Računi za decembar, januar i februar, koji su se do sada plaćani u celosti, moći će da se plate u iznosu do 50 odsto odloženo na šest meseci, odnosno u maju, junu i julu. Takođe, pripremljeni su i određeni popusti za redovne platiše, koje budu plaćale račune u celosti – objasnio je Salapura.

 

PROČITAJTE JOŠ: Obrazovanje deteta u kućnim uslovima – saveti

 

On je dodao da je u pripremi i javni poziv za energetske vaučere, namenjene najugroženijim kategorijama stanovništva.

 

– Grad Zrenjanin će tim korisnicima pomoći u plaćanju ne samo toplotne, već i električne energije. O javnom pozivu će javnost biti blagovremeno obaveštena – rekao je Salapura.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.