Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Građevinska inspekcija naložila urgentno uklanjanje dela fasade

zgrada štagelšmit

Građevinska inspekcija naložila je urgentno uklanjanje dela fasade u centru grada, u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, kako bi se zaštitila bezbednost pešaka.

 

– Obrušio se deo fasade i to je odmah sanirano, jer ne smemo da dozvolimo da pešaci budu ugroženi. Područje koje i dalje može da predstavlja opasnost obeleženo je trakom. Uradili smo ono što je bilo najhitnije, ali ozbiljnija sanacija tek predstoji, kada se steknu uslovi za to – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u gradskoj upravi.

 

Pročitajte još: „Klub prijatelja Kulturnog centra“ ima velike planove sa ovom ustanovom

 

Ova zgrada se nalazi u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, na broju 17. Poznata je kao Zgrada Štagelšmit, a njen prvi vlasnik je bio Paul Štagelšmit, trgovac, vlasnik ciglane i gradski senator.

 

Objekat je izgrađen sedamdesetih godina 19. veka. Zgrаdа је tоkоm 1995. gоdinе оbnоvlјеnа prеmа uslоvimа Pоkrајinskоg zаvоdа zа zаštitu spоmеnikа kulturе iz Novog Sada. Prilikom restauratorskih radova tavan je adaptiran za potrebe stambenog prostora. Prizemlju su vraćeni prvobitni otvori sa drvenim portalima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz