Grad Vesti Zrenjanin

Grad obezbedio 7000 sadnica za pošumljavanje seoskih sredina

grad obezbedio 7000 sadnica
Član Gradskog veća Pero Pilipović i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić i Dragan Ćapin

Grad Zrenjanin obezbedio je 7.000 sadnica koje će biti podeljenje seoskim mesnim zajednicama zarad pošumljavanja slabije pošumljenih delova ovog regiona.

 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić je na današnjoj konferenciji za novinare podsetio da je ovo nastavak akcije započete prethodne godine, kada je Grad obezbedio 10.000 sadnica.

 

– Kontaktirali smo mesne zajednice koje su iskazale svoje potrebe. Sadnice će biti zasađene i na saniranim divljim deponijama – kazao je Radišić.

 

On je naveo da je nabavljeno najviše sadnica bagrema – 5.000, i po 1.000 sadnica topole i bresta.

 

– Bagrem će, svakako, imati značajan uticaj i na razvoj pčelarstva u našoj sredini – istakao je Radišić.

 

Pročitajte još: Banja „Rusanda“ je pre ravno devedeset godina vizionarski preuređena

 

On je dodao da će pošumljavanje biti obavljeno tokom ove i naredne nedelje.

 

Pomoćnik gradonačelnika je rekao da su u akciju uključena dobrovoljna vatrogasna društva, lovci i pčelari. A najznačajniji partner lokalnoj samoupravi u ovom poslu je JKP “Čistoća i zelenilo”. Ovo preduzeće, naime, pruža stručnu i savetodavnu pomoć.

 

Radišić je podsetio i da je Pokrajina u prošloj godini obezbedila 1.700 sadnica koje su poslužile za ozelenjavanje urbanih delova Zrenjanina.

 

– Trudimo se da očuvamo sve ove posađene sadnice. Podsetiću vas da je Banat jedan od najmanje pošumljenih delova regiona – kazao je Radišić.

 

Kako je saopšteno danas, 7.000 sadnica biće distribuirano mesnim zajednicama Lazarevo, Melenci, Perlez, Banatski Despotovac, Elemir, Botoš, Orlovat, Aradac, Stajićevo, Tomaševac, Čenta, Lukićevo, Klek, Lukino Selo i Knićanin.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • 7000 stabala je šuma od 84×84 stabla. To nažalost, obzirom na devastiranu površinu, nije ni blizu dovoljno. Treba da razmišljamo o cifri koja ima nulu više.

sinovoz
FAM