Grad Vesti Zrenjanin

Ekskluzivno: Pokrenut prethodni stečajni postupak u „Fabrici vode“

prethodni stečajni postupak u preduzeću fabrika vode

Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u zrenjaninskom preduzeću „Fabrika vode“, ekskluzivno saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Prvo ročište na kom će biti razmatrani razlozi za pokretanje stečaja zakazano je za 11. oktobar.

 

Zahtev za pokretanje stečaja 10. septembra je podnela Erste banka iz Novog Sada. Sud je odredio da Erste banka, kao predlagač, uplati predujam od pet miliona dinara za troškove vođenja stečajnog postupka.

 

Za privremenog stečajnog upravnika određen je Slobodan Sudarov iz Kikinde.

 

PROČITAJTE JOŠ: Vazduh u Subotici i Zrenjaninu prošle godine bio prekomerno zagađen

 

Podsetimo, Erste banka je sredinom avgusta saopštila da je započela postupak prodaje „Fabrike vode“ u Zrenjaninu, kako bi bila namirena dospela potraživanja. U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com je navedeno da je jedan od motiva Erste banke, prilikom odobravanja investicionog kredita za finansiranje postrojenja za preradu vode, bio da građani Zrenjanina dobiju ispravnu pijaću vodu.

 

„Tokom prethodnih godina, kao jedna od zainteresovanih strana, aktivno smo učestvovali u svim razgovorima i pregovorima. Pokušavali smo da uradimo sve što je u našoj moći da „Fabrika vode“ ispuni svoju namenu. Nažalost, kako bismo zaštitili svoju investiciju, na kraju smo morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnemo postupak namirenja dužnika „Fabrike vode“ u Zrenjaninu“, kazali su u Erste banci.

 

Erste banka je navela da dospelo potraživanje želi da namiri prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja.

 

„Nadamo se da će se tokom sprovođenja ovog postupka pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima“, dodaje se u saopštenju.

 

„BB Minaqua“ zainteresovana za preuzimanje postrojenja

 

U međuvremenu je našem portalu potvrđeno da je novosadska kompanija “BB Minaqua” zainteresovana za preuzimanje zrenjaninskog postrojenja za preradu vode. Ideja “Minaqua”-e je da “Fabrika vode” bude zajedničko preduzeće Grada Zrenjanina i novosadske kompanije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ova kompanija je jedan od lidera u proizvodnji i prodaji mineralne vode u Srbiji. Stoga u njoj smatraju da bi u kratkom periodu mogli da rekonstruišu pogon za predtretman i preradu vode.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Регионални водовод је био тема студије изводљивости, новинских чланака и многих коментара. Знају се налазишта квалитетне сирове воде и техничко решење. Трошкови изградње су процењени, такође. Зашто је пројекат гурнут у страну? Зашто приватник?
    Разговарајте с комшијама и пријатељима о овоме!

    Подсетник!
    „Вода је таква каква је. Ово може у недоглед.“ (DW, 2018)
    Вреди прочитати: https://p.dw.com/p/2vOSN

  • Висока је цена незнања! Поред постојећег јавног предузећа за водоснабдевање ангажовати приватника. WTF?! Нема бесплатног ручка! There ain’t no such thing as a free lunch.

sinovoz