Grad Vesti Zrenjanin

Ekipe “Ciklonizacije” tokom vikenda izvele tretmane protiv komaraca

tretmani protiv komaraca

Tokom proteklog vikenda ekipe novosadske “Ciklonizacije” izvele su tretmane protiv odraslih formi komaraca na celoj teritoriji Grada Zrenjanina. Reč je o merama u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca. Ovu akciju pomenuto preduzeće sprovodi u saradnji sa gradskom upravom.

 

– Na osnovu rezultata monitoringa izvedena je serija tretmana sa zemlje protiv odraslih komaraca. U subotu, 6. juna, naše ekipe izvele su tretman na teritoriji samog grada, dok su u nedelju, 7. juna, tretmani izvedeni u svim prigradskim naseljima i selima koji pripadaju Gradu Zrenjaninu – kaže Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću u “Ciklonizaciji”.

 

Podsetimo, novosadska “Ciklonizacija” ove godine na teritoriji Grada Zrenjanina sprovodi akciju sistematske zaštite zdravlja građana od komaraca, kao i od krpelja. Ekipe tretmane izvode još od aprila.

 

Pročitajte još: Vodoskok u jezeru kod Muzičke škole ove godine kasni zbog kvarova

 

Sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca podrzumeva monitoring larvi i odraslih komaraca, biološke i hemijske tretmane protiv larvi komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha, kao i tretmane protiv odraslih formi komaraca sa zemlje, sa vode i iz vazduha. Takođe, podrazumeva i kontrolu uspešnosti svih vrsta tretmana. Prethodnih nedelja, u nekoliko navrata, sprovedene su serije larvicisnih tretmana protiv komaraca na izvorištima na kanalima i stalnim barama. Ovi tretmani su izvođeni sa zemlje i sa vode iz amfibijskih vozila, kao i biološkim preparatima iz helikoptera.

 

Kada je reč o krpeljima, tretmani se takođe izvode tokom cele sezone, ali su najčešći u proleće i na jesen kada su i krpelji najaktivniji. Sistematska akcija obuhvata parkove, šetališta, igrališta, dečja igrališta i sve druge uređene zelene javne površine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM