Grad Vesti Zrenjanin

Drugima pare za puteve, vodosnabdevanje, zdravstvenu zaštitu, a nama za – stadion

pokrajinska vlada izdvojila sredstva za gradski stadion u zrenjaninu

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji, Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara.

 

Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pametno recikliraj: Električni trotinet za najvrednijeg reciklera u martu

 

Pored Subotice, na čijoj će teritoriji biti rekonstruisano čak osamnaest ulica, za šta je izdvojeno 250 miliona dinara, obezbeđena su sredstva i za nastavak rekonstrukcije puta od Kupusine ka Bačkom Monoštoru na teritoriji grada Sombora, za izgradnju mosta u Čoki, kao i za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture u Pančevu, Apatinu, Rumi, Novom Bečeju, Baču, Beočinu, Temerinu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Inđiji, Žitištu, Pećincima, Plandištu, Kovinu, Senti, Alibunaru, Opovu, Sečnju, Novoj Crnji, Titelu, Vršcu i Kovačici.

 

Za projekte u opštini Irig je izdvojeno 378 miliona dinara, za rehabilitaciju kolovoza u Velikoj Remeti, Vrdniku, Jasku, Rivici i Irigu. I u Pančevu mogu da računaju na rekonstrukciju pojedinih ulica.

 

pokrajinska vlada izdvojila sredstva za gradski stadion u zrenjaninu

 

Pokrajinska vlada finansira i ove projekte

 

Za realizaciju projekata u oblasti vodosnabdevanja dodeljena su sredstva za četiri projekta. Reč je o ukupnoj sumi od 325,4 miliona dinara. Novac je izdvojen za nastavak finansiranja rekonstrukcije distributivne vodovodne mreže u Kikindi, za izgradnju crpne stanice u fabrici vode u Adi, kao i za projekte u Novoj Crnji i Opovu.

 

Ukupno 719,4 miliona dinara izdvojeno je i za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji gradova Pančevo i Kikinda, kao i u opštinama Kanjiža i Mali Iđoš.

 

Putem ovih konkursa obezbeđena su sredstva i za nastavak finansiranja projekata – izgradnje zatvorenog bazena u Novom Bečeju i Bačkoj Topoli, kao i gradskog kupališta u Kovinu, infrastrukturno opremanje industrijske zone u Vršcu, izvođenje radova na delu Grebenskog puta do manastirskog kompleksa Đipša u opštini Šid i nastavak finansiranja druge faze rekonstrukcije ulica u Apatinu.

 

Za Gradski stadion 170 miliona dinara

 

Kada je reč o Zrenjaninu, mi smo dobili 170 miliona dinara za završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. U pitanju su sredstva dodeljena po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta. Na ostalim konkursima, koji se odnose na zaštitu voda, projekte u oblasti vodosnabdevanja, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i zdravstvene zaštite, nismo dobili nikakva sredstva.

 

S druge strane, Opština Nova Crnja je dobila 57 miliona dinara za nastavak izgradnje potisnog cevovoda i uređaja za povišenje pritiska. Ovoj opštini dodeljeno je i sto miliona dinara za radove na rehabilitaciji javnog puta Srpska Crnja – Radojevo.

 

PROČITAJTE JOŠ: Bonžur Zrenjanin: Ima prostora za nova ulaganja francuskih investitora

 

Opština Novi Bečej je dobila 150 miliona dinara za rehabilitaciju saobraćajnica na svom području, a Opština Sečanj blizu 110 miliona dinara za rehabilitaciju ulica u Boki, Krajišniku, Neuzini, Sečnju i Jarkovcu. Opštini Žitište pripalo je 150 miliona dinara za rehabilitaciju saobraćajnica na teritoriji ove opštine.

 

Opština Novi Bečej može da računa i na 303 miliona dinara za nastavak izgradnje zatvorenog bazena u Novom Bečeju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Odlično, 170 miliona dinara za 170 gledalaca na stadionu. Bravo!
    Voda, ništa. Zaobilaznica, ništa. Bravo

  • Za narod od vlasti „hleba i igara“ ! Doduše voda nije uključena u ovu izreku. 😁😁😁

  • Zrenjanin se namerno UNIŚTAVA. NE moźe biti sluĉajno da ovoliki grad ne dobije ni dinara za VODU VODU VODU VODU VODU VODU….milion puta da im napiśem HOĆEMO VODU! Sram ih bilo. Doći će nam sve te stranke koje se busaju u grudi vojvođanske da se kunu kako će da brinu o nama, da nas ubeđuju da glasamo za njih da opet zasednu u fotelje…. e pa narode pamet u glavu.

  • Jebo vas stadion i loptanje… Kakvi degenerici vode ovaj grad u poslednjih 20 i kusur godina, to je strašno. A ni stanovništvo nije ništa bolje, lobotomizirani zombiji…