Grad Vesti Zrenjanin

Da grad zaustavi smrad: Zrenjaninci protestovali po šesti put (Video)

stop kafileriji
Foto: Zoran Bogaroški

Šesti po redu, do sada najmasovniji protest “Stop kafileriji”, održan je i ove subote. Zrenjaninci su organizovali još jednu protestnu vožnju, kivni zbog toga što se smrad koji dolazi iz pogona kafilerije “Prekon” i dalje širi gradom.

 

Protestna kolona vozila je, osim već ustaljenom rutom, ovog puta prošla i kroz deo naselja Zeleno polje, kao i jednom od najprometnijih gradskih ulica – Miletićevom.

 

Učesnici protesta su se ponovo zaustavili ispred pogona “Prekona”, gde su iskazali svoj bunt stvaranjem buke sirenama iz svojih automobila i ubacivanjem smeća u krug fabrike.

 

 

– Smrad iz kafilerije je sve jači i jači, a protest je iz nedelje u nedelju sve masovniji. Zahtevamo da se u javnost izađe sa preciznim podacima – kad, kako i gde će biti izmeštena kafilerija – kazao je jedan od organizatora protesta Aleksandar Popović.

 

Popović je kazao da je pre nekoliko dana počelo i potpisivanje peticije, kako bi svi imali mogućnost da iskažu svoje nezadovoljstvo.

 

Tekst, foto i video: Zoran Bogaroški

 

PROČITAJTE JOŠ: Gradonačelnik: Vreme je da rešimo problem sa kafilerijom jednom zauvek

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM