• Zrenjanin u samom vrhu po obimu prometa nepokretnosti

    Republički geodetski zavod je objavio polugodišnji izveštaj o stanju na tržištu nepokretnosti u Srbiji. U tom izveštaju stoji da se Zrenjanin nalazi u samom vrhu gradova i opština po obimu prometa nepokretnosti u prvoj polovini ove godine.   Broj prometovanih nepokretnosti na području grada Zrenjanina od početka januara do kraja juna iznosio je 1.546. Ispred […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin u samom vrhu po obimu prometa nepokretnosti

    Republički geodetski zavod je objavio polugodišnji izveštaj o stanju na tržištu nepokretnosti u Srbiji. U tom izveštaju stoji da se Zrenjanin nalazi u samom vrhu gradova i opština po obimu prometa nepokretnosti u prvoj polovini ove godine.

     

    Broj prometovanih nepokretnosti na području grada Zrenjanina od početka januara do kraja juna iznosio je 1.546. Ispred Zrenjanina se nalaze Novi Sad, Zemun, Subotica, Voždovac, Zvezdara, Novi Beograd, Palilula i Kragujevac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju šestosobna kuća u naselju Bagljaš (Foto)

     

    Kada je reč o stanovima, u Zrenjaninu je u ovom periodu registrovano ukupno 278 sklopljenih ugovora. Posmatrajući po vrsti pravnog posla, bilo je 177 kupoprodaja, 96 kupovina od investitora, četiri prometa između pravnih lica i jedan koji se vodi pod ostalo.

     

    Prosečna cena stana u starogradnji u Zrenjaninu je iznosila 663 evra po kvadratu. Raspon cena kretao se od svega 173 do čak 1.119 evra. Prosečna cena u novogradnji je iznosila 998 evra po kvadratu, a raspon cena se kretao od 570 do 1.291 evro.

     

    U odnosu na cene u prvom polugodištu prošle godine, najveći porast cena stanova u novogradnji zabeležen je na teritoriji katastarske opštine Palilula – 31 odsto. U Zrenjaninu su cene stanova u novogradnji u prvom polugodištu porasle za 21 odsto. To naš grad svrstava u prvih nekoliko gradova i opština u Srbiji.

     

    Zrenjanin na prvom mestu po prodaji poljoprivrednog zemljišta

     

    Zrenjanin se našao u prvih deset opština sa najvećim brojem prometovanih kuća i vikendica. U posmatranom periodu, na području grada Zrenjanina je prodato 469 kuća, a ispred se nalaze samo Subotica (690) i Novi Sad (660). Iza Zrenjanina, na četvrtom mestu, nalazi se Sombor sa 295 prodatih kuća.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kako funkcioniše nova “pametna zgrada” HARMONIJA (Foto)

     

    U Zrenjaninu je, u prvoj polovini godine, prodato i kupljeno 28 vikendica, pa se po tome naš grad nalazi na sedmom mestu. Najviše vikendica je prometovano u Inđiji, Novom Sadu, Beočinu, Sremskim Karlovcima, Irigu i Grocki.

     

    U prvoj polovini 2021. godine, na teritoriji Republike Srbije prometovano je ukupno 415 poslovnih i industrijskih objekata. Iako je promet ovih objekata u odnosu na ostale nekretnine relativno mali, Zrenjanin je sa devet kupljenih i prodatih poslovnih i industrijskih objekata u prvih deset gradova u Srbiji.

     

    Što se tiče obima prometa poljoprivrednog zemljišta u prvom polugodištu, Zrenjanin je sa 328 transakcija na prvom mestu, a slede ga Sombor, Leskovac, Pančevo, Šabac…

     

    Beograd neprikosnoven po cenama nepokretnosti

     

    Kada je reč o cenama nepokretnosti, onda je tu Beograd neprikosnoven.

     

    Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u prvom polugodištu ove godine prometovan je na lokaciji „Beograd na vodi“ i koštao je 9.721 evro, a površine je 144 kvadratna metra. Kada je reč o starogradnji, najviša cena po kvadratu plaćena je 4.615 evra za stan u beogradskoj opštini Vračar površine 26 kvadrata.

     

    Stan za koji je u prvom polugodištu izdvojeno najviše novca – 1.888.614 evra, površine je 399 kvadrata i nalazi se u Novom Beogradu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna mesta u naselju Lesnina (Foto)

     

    Najskuplja kuća prodata je na Savskom vencu za pet miliona evra.

     

    Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je u beogradskoj opštini Čukarica – 11.538 evra, a površine je 26 kvadrata.

     

    Najskuplji poslovni prostor u Srbiji u prvoj polovini 2021. godine prodat je u Novom Beogradu za 2,5 miliona evra.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin