• Zrenjanin po stepenu razvijenosti u drugoj grupi lokalnih samouprava

    Grad Zrenjanin se, po stepenu razvijenosti, na srpskoj listi svrstava u drugu grupu, gde su lokalne samouprave sa nivoom od 80 do 100 posto republičkog proseka, saopštio je Republički zavod za statistiku.   Četiri srednjobanatske opštine – Novi Bečej, Žitište, Sečanj i Nova Crnja – nalaze se u trećoj grupi, što znači da su u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin po stepenu razvijenosti u drugoj grupi lokalnih samouprava

    Grad Zrenjanin se, po stepenu razvijenosti, na srpskoj listi svrstava u drugu grupu, gde su lokalne samouprave sa nivoom od 80 do 100 posto republičkog proseka, saopštio je Republički zavod za statistiku.

     

    Četiri srednjobanatske opštine – Novi Bečej, Žitište, Sečanj i Nova Crnja – nalaze se u trećoj grupi, što znači da su u rasponu od 60 do 80 posto republičkog proseka.

     

    Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u poslednje četiri godine na području grada Zrenjanina beležen je pad broja aktivnih privrednih društava. Tako ih je 2017. godine bilo 1.230, godinu dana kasnije 1.254, prošle godine 1.142, a trenutno ih je 1.137. S druge strane, u istom periodu broj preduzetnika kontinuirano raste. Pre četiri godine bilo ih je 3.317, godinu dana kasnije 3.405, pa 3.434, da bi ih trenutno bilo 3.474.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kupac “Jugoremedije” nije zainteresovan za pokretanje proizvodnje?

     

    U Novom Bečeju broj privrednih društava neznatno je opao sa 133 na 126. Ali, kao i u Zrenjaninu, sve više je preduzetnika, kojih je 2017. bilo 443, a trenutno ih je 472. U Žitištu je privrednih društava 109, što je za šest manje nego pre četiri godine. Tokom istog perioda broj preduzetnika povećao se sa 241 na 245.

     

    Zrenjanin iza Vršca i Pančeva

     

    U Sečnju je privrednih društava neznatno više nego 2017. godine – sada ih je 92, a bilo je ravno 90. I preduzetnika je više – sada ih je 246, a 2017. ih je bilo 242.

     

    U najmanjoj srednjobanatskoj opštini broj privrednih društava narastao je sa 55 na 60. Preduzetnika je za jedan više, 134 u odnosu na 133 iz 2017. godine.

     

    Radi poređenja sa drugim banatskim gradovima, treba navesti da se Vršac, kao i Pančevo, po razvijenosti nalaze u prvoj grupi, što znači da su iznad republičkog proseka.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin