• Kupac „Jugoremedije“ nije zainteresovan za pokretanje proizvodnje?

    Kupac Fabrike lekova „Jugoremedija“, investicioni fond APS „Project One“, nije zainteresovan za obnavljanje proizvodnje u pogonima zrenjaninske farmaceutske kuće, kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.   – Za razliku od ostala dva ponuđača, „Project One“ nije zainteresovan za obnavljanje proizvodnje u „Jugoremediji“. Sada nam ostaje da vidimo kada će novac biti uplaćen. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kupac „Jugoremedije“ nije zainteresovan za pokretanje proizvodnje?

    Kupac Fabrike lekova „Jugoremedija“, investicioni fond APS „Project One“, nije zainteresovan za obnavljanje proizvodnje u pogonima zrenjaninske farmaceutske kuće, kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

     

    – Za razliku od ostala dva ponuđača, „Project One“ nije zainteresovan za obnavljanje proizvodnje u „Jugoremediji“. Sada nam ostaje da vidimo kada će novac biti uplaćen. Takođe, i kako će se prema odluci odnositi „Birgim grupa“, koja je, prema onome što mi znamo, ponovo najavila žalbu – kazao je Pecikoza.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Wash express service: Čist i opeglan veš stiže na vašu kućnu adresu

     

    Odbor poverilaca „Jugoremedije“ u stečaju, inače, dao je uslovnu saglasnost fondu APS „Project One“ da učestvuje u nadmetanju za kupovinu fabrike.

     

    Vladimir Pecikoza: Jedino Turci priložili kompletnu dokumentaciju

     

    – Uz konsultacije sa advokatima, Odbor poverilaca je dao uslovnu saglasnost ovom fondu, jer nije priložio kompletnu dokumentaciju neophodnu za učestvovanje u nadmetanju. Iz istog razloga, uslovnu saglasnot dali smo još jednom ponuđaču, a potpunu saglasnost „Birgim grupi“. Po našem mišljenju i mišljenju naših pravnih savetnika, jedino je ova turska firma priložila kompletnu dokumentaciju – objašnjava Pecikoza.

     

    Mišljenje Odbora poverilaca, naglašava on, nije obavezujuće. Stečajni sudija je doneo odluku kakvu je doneo, i sada treba čekati dalji razvoj situacije.

     

    Podsetimo, stečajni upravnik Fabrike lekova „Jugoremedija“ Radovan Savić potvrdio je da će firma „Project One“ biti kupac zrenjaninske farmaceutske kompanije, nakon što je Privredni sud u Zrenjaninu odbio prigovore konkurenata. „Project One“ je za kupovinu „Jugoremedije“, kao pravnog lica, ponudio 362 miliona dinara. Manje ponude imali su „Birgim grupa“ i „Led Vision stile“, čije je prigovore Privredni sud i odbio.

     

    Više o ovome možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]