Ekonomija Vesti Zrenjanin

Zrenjanin među gradovima u kojima je u februaru znatno smanjena potrošnje struje

potrošnja struje u zrenjaninu

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u februaru ‪1.139.558 domaćinstava, ili 36,18 odsto, smanjilo potrošnju električne energije više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine i ostvarilo popust za racionalnu potrošnju struje.

 

Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, a popust od 20 odsto šest odsto domaćinstava. Najveći popust od 30 procenata iskoristilo je 12 odsto domaćinstava.

 

PROČITAJTE JOŠ: Broj registrovanih vozila u porastu, ovo su najzastupljenije marke automobila kod nas

 

Odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

 

Najveće smanjenje potrošnje struje ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

 

Ministarka Dubravka Đedović još jednom je iskazala zahvalnost građanima što su uvažili apele, kao i zadovoljstvo zbog toga što dolazi do promene svesti građana, koji su sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potrebna radnica: Aurora Vita zapošljava na neodređeno vreme

 

Resorno ministarstvo donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak