• Broj registrovanih vozila u porastu, ovo su najzastupljenije marke automobila kod nas

    Broj svih drumskih motornih i priključnih vozila registrovanih tokom prošle godine u Republici Srbiji je u porastu u odnosu na broj vozila registrovanih u 2021. godini, saopštio je Republički zavod za statistiku.   Od domaćih proizvođača motornih vozila, najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je Zastava. Najzastupljenije marke putničkih automobila strane proizvodnje su Volkswagen, Opel, Fiat, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Broj registrovanih vozila u porastu, ovo su najzastupljenije marke automobila kod nas

    Broj svih drumskih motornih i priključnih vozila registrovanih tokom prošle godine u Republici Srbiji je u porastu u odnosu na broj vozila registrovanih u 2021. godini, saopštio je Republički zavod za statistiku.

     

    Od domaćih proizvođača motornih vozila, najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je Zastava. Najzastupljenije marke putničkih automobila strane proizvodnje su Volkswagen, Opel, Fiat, Renault, Peugeot, Ford, Citroen i Audi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Hipokratija – vaša prečica do najboljih lekara

     

    Broj prvi put registrovanih mopeda u 2022. u Srbiji, u odnosu na prethodnu godinu, veći je za 5,8 odsto, motocikala za 18,7 odsto, putničkih automobila za 4,5 odsto, autobusa za 7,2 odsto, teretnih vozila za 5,9 odsto, priključnih vozila za 4,9 odsto i radnih vozila za 13,7 odsto.

     

    Kod vozila proizvedenih prošle godine primetan je porast broja registrovanih mopeda za 78,7 odsto i motocikala za 11,7 odsto.

     

    Raspisan novi konkurs za posao: Potrebni vozači C kategorije

     

    „Na osnovu rezultata moguće je zaključiti da su najzastupljenija teretna vozila do 999 kilograma nosivosti, kao i da najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo. Kod putničkih automobila novijeg datuma, na drumovima dominiraju vozila veličine motora do 1.399 kubika. Procentualno posmatrano, zastupljenost vozila sa benzinom kao pogonskim gorivom veća je od onih sa dizelom“, naveo je Republički zavod za statistiku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija