Ekonomija Vesti Zrenjanin

Zrenjanin i turizam: Za razliku od Bečeja, nema nas ni u statistikama

broj turista u zrenjaninu

Republički zavod za statistiku je objavio podatke o turističkom prometu, odnosno o broju dolazaka i noćenja turista u Srbiji u toku prošle godine.

 

Destinacije u našoj zemlji u ovom izveštaju podeljene su u tri grupe – banje, planinski centri i ostala mesta. Zanimljivo je da je statistika, uz velike gradove, u regionu Vojvodine navela i varošicu Bečej, ali ne i Zrenjanin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zakon o zaštiti potrošača – između teorije i prakse

 

Od vojvođanskih gradova, statistikom su obuhvaćeni Novi Sad, Subotica, Sombor, Vršac i Bečej.

 

Kada je reč o banjama u Srbiji, na ovom spisku se nalazi i Banja „Rusanda“ u Melencima.

 

Prema podacima koje je objavio Republički zavod za statistiku, prošle godine je ovu melenačku banju posetilo 1.955 turista, od toga 1.855 domaćih i 100 stranih.

 

Broj noćenja turista ostvarenih u Banji „Rusanda“ u toku 2022. godine iznosio je 17.750. Od toga je 16.981 bilo noćenja domaćih, a 769 stranih turista.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Poređenja radi, Banju „Vrdnik“ su prošle godine posetila 79.372 turista, od toga 64.318 domaćih i 15.054 stranih. Broj ostvarenih noćenja u ovoj banji iznosio je 201.872.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A šta to Zrenjanin sa okolinom može da ponudi običnom turisti, bez nekih velikih prohteva? NIŠTA

  • Bitno je da imamo turistički savez…gomilu uhlebljenih partijaneta-prdonja koji egzistiraju na dinaru poreskih obveznika,a redovno vise po nekim seminarima i sajmovima!Busaju se sa Danima Piva,a to je svake godine reanimacija istrulog leša sa basnoslovnim cenama zakupa prostora i tezgi (odraše kožu ovim ljudima što pokušavaju da zarade neki crni dinar prodavajući rukotvorine na raspalim tezgama sa sklepanom strujom)!Kad se pokrene ova kineska kadionica,možda će je uvrstiti u turističku ponudu grada…zajedno sa lekovitom vodom

  • Vrdnik taj broj „turista“ može da zahvali samo brojnim penzionerima koji dolaze o trošku socijalnog, znači besplatno. Zrenjanin nema šta da pokaźe turistima, šta je bilo lepo za pokazivanje i što bi turisti voleli da vide, recimo stare lepe zgrade, srušili su i izgradili nove, bezlične, kao kocke koje niko ne poželi da gleda. Centralni trg je betoniran i ni sami Zrenjaninci se ne zadržavaju da gledaju beton, beton i samo beton. Grad je izgubio dušu.

    • Pa, centralni trg je za par večeri kad su „Dani piva“. Prodavnice ne postoje, jer je zakup preskup. Ima tri restorančića pod suncobranima za bogate, tri banke i tri ekspoziture mobilne telefonije. Na drugoj strani ulice, se nalazi isto prazan trg, sa imenom „poznatog rasturača ekonomije“, sve sa bankom i Kineskiom prodavnicom. Tu možeš da pređeš most, ne obazirući se na „vodu“, i ne obraćajući pažnju na smrad iz „reke“! S druge srane je isto trg-parking, koji služi tri dana u toku godine! Bogata turističkima ponuda!

sinovoz