• Zrenjanin i turizam: Za razliku od Bečeja, nema nas ni u statistikama

    Republički zavod za statistiku je objavio podatke o turističkom prometu, odnosno o broju dolazaka i noćenja turista u Srbiji u toku prošle godine.   Destinacije u našoj zemlji u ovom izveštaju podeljene su u tri grupe – banje, planinski centri i ostala mesta. Zanimljivo je da je statistika, uz velike gradove, u regionu Vojvodine navela […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin i turizam: Za razliku od Bečeja, nema nas ni u statistikama

    Republički zavod za statistiku je objavio podatke o turističkom prometu, odnosno o broju dolazaka i noćenja turista u Srbiji u toku prošle godine.

     

    Destinacije u našoj zemlji u ovom izveštaju podeljene su u tri grupe – banje, planinski centri i ostala mesta. Zanimljivo je da je statistika, uz velike gradove, u regionu Vojvodine navela i varošicu Bečej, ali ne i Zrenjanin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zakon o zaštiti potrošača – između teorije i prakse

     

    Od vojvođanskih gradova, statistikom su obuhvaćeni Novi Sad, Subotica, Sombor, Vršac i Bečej.

     

    Kada je reč o banjama u Srbiji, na ovom spisku se nalazi i Banja „Rusanda“ u Melencima.

     

    Prema podacima koje je objavio Republički zavod za statistiku, prošle godine je ovu melenačku banju posetilo 1.955 turista, od toga 1.855 domaćih i 100 stranih.

     

    Broj noćenja turista ostvarenih u Banji „Rusanda“ u toku 2022. godine iznosio je 17.750. Od toga je 16.981 bilo noćenja domaćih, a 769 stranih turista.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Poređenja radi, Banju „Vrdnik“ su prošle godine posetila 79.372 turista, od toga 64.318 domaćih i 15.054 stranih. Broj ostvarenih noćenja u ovoj banji iznosio je 201.872.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. A šta to Zrenjanin sa okolinom može da ponudi običnom turisti, bez nekih velikih prohteva? NIŠTA

    2. Bitno je da imamo turistički savez…gomilu uhlebljenih partijaneta-prdonja koji egzistiraju na dinaru poreskih obveznika,a redovno vise po nekim seminarima i sajmovima!Busaju se sa Danima Piva,a to je svake godine reanimacija istrulog leša sa basnoslovnim cenama zakupa prostora i tezgi (odraše kožu ovim ljudima što pokušavaju da zarade neki crni dinar prodavajući rukotvorine na raspalim tezgama sa sklepanom strujom)!Kad se pokrene ova kineska kadionica,možda će je uvrstiti u turističku ponudu grada…zajedno sa lekovitom vodom

    3. Vrdnik taj broj „turista“ može da zahvali samo brojnim penzionerima koji dolaze o trošku socijalnog, znači besplatno. Zrenjanin nema šta da pokaźe turistima, šta je bilo lepo za pokazivanje i što bi turisti voleli da vide, recimo stare lepe zgrade, srušili su i izgradili nove, bezlične, kao kocke koje niko ne poželi da gleda. Centralni trg je betoniran i ni sami Zrenjaninci se ne zadržavaju da gledaju beton, beton i samo beton. Grad je izgubio dušu.

      1. Pa, centralni trg je za par večeri kad su „Dani piva“. Prodavnice ne postoje, jer je zakup preskup. Ima tri restorančića pod suncobranima za bogate, tri banke i tri ekspoziture mobilne telefonije. Na drugoj strani ulice, se nalazi isto prazan trg, sa imenom „poznatog rasturača ekonomije“, sve sa bankom i Kineskiom prodavnicom. Tu možeš da pređeš most, ne obazirući se na „vodu“, i ne obraćajući pažnju na smrad iz „reke“! S druge srane je isto trg-parking, koji služi tri dana u toku godine! Bogata turističkima ponuda!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]