Ekonomija Vesti Zrenjanin

Započela praktična nastava za učenike u Trening centru NIS u Elemiru

trening centar nis u elemiru

Kompanija NIS potpisala je sa Tehničkom školom Zrenjanin ugovor o izvođenju praktične nastave i započela je njenu realizaciju za učenike druge godine na smeru „Rukovalac postrojenjima za dobijanje nafte i gasa“.

 

Izvođenje praktične nastave započeto je u novootvorenom Trening centru u Elemiru, najmodernijem u regionu. Obuka će se realizovati i u drugim objektima kompanije NIS – Trening centru u Zrenjaninu i u Bloku istraživanje i proizvodnja.

 

Ugovorom sa NIS-om predviđeno je da se praktična nastava učenika, za koju kompanija obezbeđuje i prevoz od škole do mesta izvođenja, realizuje uz maksimalne mere bezbednosti i zaštite.

 

Pročitajte još: Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

 

U skladu sa tim, đacima okupljenim u Trening centru u Elemiru, održana je jednodnevna uvodna obuka iz bezbednosti i zdravlja na radu. Obuka podrazumeva i bezbedan rad sa opremom za proizvodnju i pripremu nafte i gasa. Učenici su zatim krenuli u obilazak objekata NIS-a, u pratnji mentora iz kompanije i profesora praktične nastave. Tom prilikom upoznali su se i sa proizvodnim objektom za pripremu i otpremu nafte i gasa – Sabirnom stanicom 1 u Elemiru.

 

Podsetimo, nakon više od 20 godina, na inicijativu kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“, u školskoj 2014/2015. godini u Tehničkoj školi Zrenjanin ponovo je otvoren trogodišnji obrazovni profil „Rukovalac postrojenjima za dobijanje nafte i gasa”. Naredne godine otvoren je i kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnike bušenja, sa ciljem da se unaprede i osavremene uslovi za rad. Nakon završetka školovanja, već 26 učenika sa ovog smera dobilo je posao u NIS-u.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.