Ekonomija Vesti Zrenjanin

Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

obuka za gerontodomaćice

Uručenjem sertifikata, danas je u Gerontološkom centru Zrenjanin na svečan način završena dvomesečna obuka za gerontodomaćice.

 

Obuku je u oktobru i novembru pohađalo deset žena sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Obuka je realizovana tokom 28 radnih dana, a nastavni sadržaj, teorijski i praktični deo, kroz 164 časa. Kurs je osposobio polaznice da profesionalno obavljaju usluge nege i pomoći starijim osobama.

 

Dve gerontodomaćice već su na određeno vreme angažovane u Gerontološkom centru i nadaju se stalnom poslu.

 

– Obuka je bila kvalitetna, a sam posao nije težak. Korisnicima pomažemo kod održavanja higijene, hranjenja, jednom rečju negujemo ih i brinemo o njima – istakla je Tatjana Knežević, jedna od novoobučenih gerontodomaćica, koja je imala sreću da se zaposli u Gerontološkom centru.

 

Pročitajte još: NOVO: Kompanija „Essex Balkan“ zapošljava na neodređeno vreme

 

Ukoliko ne ostane u ovoj ustanovi, ona razmišlja o socijalnom preduzetništvu i evenutalno pokretanju sopstvenog posla.

 

Da bi i to moglo da bude jedno od rešenja, sugerisala je i Aleksandra Štrbac, iz Filijale za zapošljavanje Zrenjanin.

 

– Sertifikati su veoma važni za svaku gerontodomaćicu, jer sa njima mogu da računaju na posao. Možda se neko ohrabri i otvori svoju agenciju, s obzirom na to da bi u februaru trebalo da budu raspisani konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje, a među njima i oni za samozapošljavanje – istakla je Štrbac.

 

obuka za gerontodomaćice

 

Tanja Živanov: Serifikati otvaraju sva vrata

 

Reči hvale i za polaznice, ali i za obuku, imala je i direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov.

 

– Za mene ste sve bile odlične i bila bih srećna da ovde radite, ali i same znate da je na snazi zabrana zapošljavanja. Ipak, sertifikati vam otvaraju vrata u drugim centrima, privatnim domovima i, na kraju, u inostranstvu. Žao mi je što to kažem, jer bih zaista volela da sve ostanete ovde, ali da znate da se sertifikati državne ustanove kao što je naša, cene u inostranstvu – istakla je Živanov.

 

U Filijali za zapošljavanje Zrenjanin kažu i da je ovo druga obuka za gerontodomaćice u poslednjih nekoliko godina i da je moguće da će ih biti i u narednom ciklusu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz