• Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

    Uručenjem sertifikata, danas je u Gerontološkom centru Zrenjanin na svečan način završena dvomesečna obuka za gerontodomaćice.   Obuku je u oktobru i novembru pohađalo deset žena sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Obuka je realizovana tokom 28 radnih dana, a nastavni sadržaj, teorijski i praktični deo, kroz 164 časa. Kurs je osposobio polaznice da profesionalno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Završena obuka za gerontodomaćice, serifikati cenjeni i u inostranstvu

    Uručenjem sertifikata, danas je u Gerontološkom centru Zrenjanin na svečan način završena dvomesečna obuka za gerontodomaćice.

     

    Obuku je u oktobru i novembru pohađalo deset žena sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Obuka je realizovana tokom 28 radnih dana, a nastavni sadržaj, teorijski i praktični deo, kroz 164 časa. Kurs je osposobio polaznice da profesionalno obavljaju usluge nege i pomoći starijim osobama.

     

    Dve gerontodomaćice već su na određeno vreme angažovane u Gerontološkom centru i nadaju se stalnom poslu.

     

    – Obuka je bila kvalitetna, a sam posao nije težak. Korisnicima pomažemo kod održavanja higijene, hranjenja, jednom rečju negujemo ih i brinemo o njima – istakla je Tatjana Knežević, jedna od novoobučenih gerontodomaćica, koja je imala sreću da se zaposli u Gerontološkom centru.

     

    Pročitajte još: NOVO: Kompanija „Essex Balkan“ zapošljava na neodređeno vreme

     

    Ukoliko ne ostane u ovoj ustanovi, ona razmišlja o socijalnom preduzetništvu i evenutalno pokretanju sopstvenog posla.

     

    Da bi i to moglo da bude jedno od rešenja, sugerisala je i Aleksandra Štrbac, iz Filijale za zapošljavanje Zrenjanin.

     

    – Sertifikati su veoma važni za svaku gerontodomaćicu, jer sa njima mogu da računaju na posao. Možda se neko ohrabri i otvori svoju agenciju, s obzirom na to da bi u februaru trebalo da budu raspisani konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje, a među njima i oni za samozapošljavanje – istakla je Štrbac.

     

    obuka za gerontodomaćice

     

    Tanja Živanov: Serifikati otvaraju sva vrata

     

    Reči hvale i za polaznice, ali i za obuku, imala je i direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov.

     

    – Za mene ste sve bile odlične i bila bih srećna da ovde radite, ali i same znate da je na snazi zabrana zapošljavanja. Ipak, sertifikati vam otvaraju vrata u drugim centrima, privatnim domovima i, na kraju, u inostranstvu. Žao mi je što to kažem, jer bih zaista volela da sve ostanete ovde, ali da znate da se sertifikati državne ustanove kao što je naša, cene u inostranstvu – istakla je Živanov.

     

    U Filijali za zapošljavanje Zrenjanin kažu i da je ovo druga obuka za gerontodomaćice u poslednjih nekoliko godina i da je moguće da će ih biti i u narednom ciklusu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin