• Većina zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“ dobila otkaze

    Od pedesetak zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“ iz Lukinog Sela, 43 radnika su proglašena tehnološkim viškom i dobila su otkaze. Njima je novi vlasnik isplatio otpremnine, kao i sve ono što im je dugovao prethodni gazda, firma „Mirotin grupa“.   Podsetimo, kompanija „Matijević agrar“ je, preko svoje firme „MPZ Agrar“, sredinom prošle godine postala većinski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Većina zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“ dobila otkaze

    Od pedesetak zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu „Ečka“ iz Lukinog Sela, 43 radnika su proglašena tehnološkim viškom i dobila su otkaze. Njima je novi vlasnik isplatio otpremnine, kao i sve ono što im je dugovao prethodni gazda, firma „Mirotin grupa“.

     

    Podsetimo, kompanija „Matijević agrar“ je, preko svoje firme „MPZ Agrar“, sredinom prošle godine postala većinski vlasnik Ribarskog gazdinstva „Ečka“. Biznismen Petar Matijević je, naime, preuzimanjem kompanije „Mirotin grupa“ iz Vrbasa, postao većinski vlasnik nekoliko vojvođanskih preduzeća, između ostalog i ribnjaka „Ečka“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Planirano rušenje šest rezervoara u fabričkom krugu bivše šećerane

     

    Sada već bivši poverenik Samostalnog sindikata u ovom ribarskom gazdinstvu Nikola Mazurenko kaže za portal zrenjaninski.com da se među otpuštenima nalaze i ribari, radnici u turističkom ogranku, kao i administracija.

     

    – U pitanju su, najvećim delom, radnici starije dobi, ali ima i mladih, sa manje godina i staža. Koliko znam, ostali su da rade čuvari dva jezera namenjena sportskom ribolovu – ističe Mazurenko.

     

    Prema njegovim rečima, nova uprava je sprovela anketu, u kojoj je tridesetoro zaposlenih odgovorilo da ne vidi budućnost u preduzeću. Iako je sindikalni poverenik, Mazurenko kaže da nije imao ozbiljniju komunikaciju sa novom upravom.

     

    – Lično nisam očekivao da ću ostati na poslu, jer sam radio u hotelu „Sibila“, koji je zatvoren odmah po preuzimanju od strane novog vlasnika. Oni koji nisu u direktnoj proizvodnji, poslednjih meseci radili su kao čuvari jezera – navodi Nikola Mazurenko.

     

    Izlov ribe iz velikog jezera ove godine je prošao u tišini, iako je to poslednjih decenija bio događaj za ceo grad. U Belom jezeru ima mlađi za sledeću proizvodnju, ali da li će proizvodnje uopšte biti, sada je teško reći.

     

    ribnjak sutjeska

     

    Jedan od najstarijih i najvećih ribnjaka u Evropi

     

    Ribnjak „Ečka“ se nalazi na petnaestak kilometara od Zrenjanina, u trouglu reka Tise, Begeja i Tamiša. Jedan je od najstarijih i najvećih u Evropi. Viševekovna tradicija ribarenja na ovim prostorima stvorila je svojevrsni brend – „ečanskog šarana“, krupne ribe izuzetnog kvaliteta.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kada je reč o hotelu „Sibila“, koji je radio u okviru Ribarskog gazdinstva „Ečka“, novi vlasnik je objavio oglas za izdavanje u zakup ovog ugostiteljskog objekta, smeštenog u blizini poznatog izletišta Carska bara. U oglasu je navedeno da je površina objekta 1.400 kvadratnih metara i da hotel poseduje restoran i baštu, opremljenu kuhinju i smeštajne kapacitete od 36 ležajeva.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 7

    1. I svi iz mlekare Dana iz Vrbasa, vecina zaposlenih iz Save Kovacevic, dosta iz uljare Banat… niko ne pise, ne reaguje…

      1. Demokrate mislio si reći. Ovim majmunu je to sve omogućila demokratska stranka, a kasnije se samo nastavilo kao i sa Miškovićem. Ništa čudno jer narod ne zna šta je to kapitalizam iako su proterali kralja pre manje od jednog veka

    2. Ja sam zaposlen PP Sava Kovacevic iz Vrbasa, od nas 214 sa mlekarom, ostalo nas je 65, mislim da su ovi otisli sa otpremninom srecniji, nego mi, jer cemo mi dati sami otkaze bez para i otpremnina, jer sav posao otpustenih radnika se pridodaje nama koji smo ostali, povrh svog posla koji smo imali kod prethodnih vlasnika, koji isto nisu bili cvecke ali Petar i Zora su ipak nenadmasni, a da nepominjem novu sistematizaciju i plate, koje ce normalno biti manje.

    3. Vase gazde su imale dobru ponudu jednog solventnog kupac,mog prijatelja. Medjutim , ni na jedan mail koji su dobili od njega, nisu odgovorili.a bilo ih je nekoliko. Ni predlozeni pred ugovor nisu potpisali. A bez toga nije moglo da se startuje u ozbiljnije pregvore i u kupovinu. Zalosno ali istinito. Bilo je dosta dugova, kredita, ne placenih potrazivanja.NIKO VISE NIJE HTEO DA IH KREDITIRA, JER SU BILI NE SOLVENTNI,OSIM SAVE. ALI NA KRAJU I ON JE ZAGLAVIO U NEPOVERENJU BANAKA. Bilo je i previse rodbinskih zaposljavanja, rodbinskih sefovanja. Dosta kola datih rodbini Normalno, rodbinska firma. Sada je bilo moranje prodati firmu. Drugovi su se razisli u misljenjima i novi kupac je sve to znao i normalno iskoristio. Radnici uvek ispastaju na kraju. Gazde su se koliko , toliko namirili, imjuci u vidu kupovnu i prodajnu cenu. ulaganja i sve drugo. Oni ce dobro proci, bar se nadam..a vas mogu samo da zalim. Neka vam Bog pomogne da se snadjete i nadjete druga zaposljenja.

      1. Tržišna ekonomija, ako ima interes i zaradu nastaviće, ako nema zatvoriće i uvoziće ribu. To je privatno vlasništvo, šta sada da pita nas, kao „naša imovina, naši ribnjaci“ malo morgen Lepo je govorio Milošević „Bićemo stranci u svojoj zemlji“

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija