• Upravna zgrada „Gvožđara“: Nije prodata po nižoj, pa je nude po višoj ceni

    Upravna zgrada „Gvožđara“, koja se nalazi u samom centru Zrenjanina, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 33-35, ponovo je ponuđena na prodaju.   Stečajni upravnik „Gvožđara“ Milorad Ćuk oglasio je prodaju ove nekretnine metodom neposredne pogodbe. Zgrada se sastoji od podruma, dva sprata i garaže, ukupne površine 1.249 kvadrata. Početna cena za ovaj objekat iznosi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Upravna zgrada „Gvožđara“: Nije prodata po nižoj, pa je nude po višoj ceni

    Upravna zgrada „Gvožđara“, koja se nalazi u samom centru Zrenjanina, u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 33-35, ponovo je ponuđena na prodaju.

     

    Stečajni upravnik „Gvožđara“ Milorad Ćuk oglasio je prodaju ove nekretnine metodom neposredne pogodbe. Zgrada se sastoji od podruma, dva sprata i garaže, ukupne površine 1.249 kvadrata. Početna cena za ovaj objekat iznosi 79.835.650 dinara, a zainteresovani ponude mogu da šalju do 21. juna.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Propao i peti pokušaj prodaje: Niko ne želi preostalu imovinu “Agroživa”

     

    Po istoj ovoj ceni zgrada je nuđena na prodaju i pre dva meseca, a rok za slanje ponuda je bio do 26. aprila. S obzirom na to da je ponovo oglašena prodaja nekretnine, očigledno je da u prethodom pokušaju nije bilo adekvatnih ponuđača.

     

    Upravna zgrada, inače, izgrađena je 1937. godine i proglašena je za spomenik kulture. Njen prvi vlasnik je bila Državna hipotekarna banka. Danas je poslednja preostala imovina nekadašnjeg trgovinskog giganta, koji se u stečaju nalazi od 2007. godine.

     

    Upravna zgrada „Gvožđara“ bila predmet spora

     

    Prodaju upravne zgrade „Gvožđara“ isprva je bilo nemoguće sprovesti pošto nisu bili rešeni imovinsko – pravni odnosi. Zavrzlama je nastala kada je utvrđeno da objekat pripada „Gvožđaru“, a zemljište na kome se on nalazi Narodnoj banci Srbije.

     

    Pokušaji prodaje ovog objekta traju još od 2014. godine. Zanimljivo je da je tada njegova vrednost procenjena na 60,8 miliona dinara, odnosno na skoro 20 miliona dinara manje nego danas. Krajem 2017. početna cena je iznosila 39,9 miliona dinara, odnosno upola manje nego sada. Ali, ni tada, kao ni u svim drugim pokušajima, upravna zgrada nije bila nikome interesantna.

     

    Da li su se sada promenile prilike na tržištu nekretnina, pa je neko spreman da izdvoji blizu 80 miliona dinara, ostaje da vidimo.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inače, stečaj u „Gvožđaru“ je uveden u junu 2007. godine i od tada je rasprodato mnoštvo lokala u gradu i okolnim selima, koji su bili u vlasništvu ove nekada uspešne firme. Između ostalog, prodati su poslovni prostor u ulici Obala Sonje Marinković, niz objekata na stovarištu u Ečki, kao i trgovine u Zrenjaninu, Mužlji, Perlezu, Kleku, Tomaševcu… Konačno, ostalo je još da se proda upravna zgrada, posle čega će i definitivno biti stavljena tačka na priču o „Gvožđaru“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]