• U programu „Moja prva plata“ 80 poslodavaca iz srednjeg Banata

    Ove godine je na području Srednjobanatskog okruga u programu „Moja prva plata“ učestvovalo 80 poslodavaca, u čijim kompanijama će biti angažovane 93 osobe sa evidencije nezaposlenih.   Ovaj program mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca i na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad, te tako […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U programu „Moja prva plata“ 80 poslodavaca iz srednjeg Banata

    Ove godine je na području Srednjobanatskog okruga u programu „Moja prva plata“ učestvovalo 80 poslodavaca, u čijim kompanijama će biti angažovane 93 osobe sa evidencije nezaposlenih.

     

    Ovaj program mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca i na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad, te tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dodeljena bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

     

    Mladi će tokom devet meseci, koliko traje osposobljavanje za rad, stažirati kod poslodavaca iz privatnog i javnog sektora.

     

    U program su uključeni mladi sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i koji su bili na evidenciji nezaposlenih zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Pozicije na kojima su lica angažovana u kompanijama u okrugu su različite. To su administrativni radnici, knjigovođe, blagajnici, kuvari, konobari, prodavci, zatim mašinski inženjeri, ekonomisti, stomatolozi, advokatski pripravnici…

     

    Program „Moja prva plata“ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa. Nacionalna služba za zapošljavanje mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, mladima uključenim u ovaj program, NSZ uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Do 31. decembra se odvija završna faza programa – potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Nakon toga će uslediti realizacija programa.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija