• Dodeljena bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je ugovore sa dvanaest korisnica koje su ispunile uslove za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena.   Iz gradskog budžeta je za tu namenu izdvojeno dva miliona dinara. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme u ovoj godini.   PROČITAJTE JOŠ: “Gsigma” je ženski kolektiv: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dodeljena bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje žena

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je ugovore sa dvanaest korisnica koje su ispunile uslove za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena.

     

    Iz gradskog budžeta je za tu namenu izdvojeno dva miliona dinara. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme u ovoj godini.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Gsigma” je ženski kolektiv: Ove dame su provereni agenti za nekretnine

     

    Finansijska pomoć se dodeljuje jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 dinara za privredne subjekte koji će biti osnovani nakon donošenja rešenja, odnosno 100.000 dinara za one koji su osnovani ne ranije od 1. novembra 2019. godine. Prijave su mogli da podnesu mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, kao i nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Gradonačelnik Salapura je kazao da je lokalna samouprava prepoznala važnost ekonomskog osnaživanja žena. On je istakao da je reč o prvom javnom pozivu takvog tipa na teritoriji grada.

     

    Predsednica konkursne komisije Jelena Travar Miljević je kazala da je bilo puno prijava. Dodala je da su delatnosti kojima se korisnice sredstava bave izuzetno raznolike, od pružanja pekarskih do usluga koje se odnose na pravljenje lampi i šišanje kućnih ljubimaca.

     

    – Grad Zrenjanin će pratiti realizaciju ovog projekta. Takođe ćemo se potruditi da u narednom periodu obezbedimo još bolju podršku za razvoj ženskog preduzetništva – dodala je Travar Miljević.

     

    Jedna od preduzetnica kojoj su dodeljena sredstva, Snežana Bubnjević, kazala je da do sada nije koristila nijedan vid pomoći.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Otvorila sam tepih servis. Dodeljena sredstva mi mnogi znače, jer će mi pomoći u kupovini mašine koja mi je potrebna za rad – objasnila je Bubnjević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]