• Sva imovina „Srpsko – ruske trgovinske kuće“ prodata po početnoj ceni

    Privredni sud u Zrenjaninu je rešenjem konstatovao da je prodata pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Srpsko – ruska trgovinska kuća“, koje se nalazi u stečaju, beogradskoj firmi „Spajić & company“. Imovina je prodata po početnoj ceni od 23,1 milion dinara.   Novi vlasnik je za taj novac dobio zemljište u građevinskom području, poslovne zgrade, pomoćne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sva imovina „Srpsko – ruske trgovinske kuće“ prodata po početnoj ceni

    Privredni sud u Zrenjaninu je rešenjem konstatovao da je prodata pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Srpsko – ruska trgovinska kuća“, koje se nalazi u stečaju, beogradskoj firmi „Spajić & company“. Imovina je prodata po početnoj ceni od 23,1 milion dinara.

     

    Novi vlasnik je za taj novac dobio zemljište u građevinskom području, poslovne zgrade, pomoćne objekte, trafostanicu, kotlarnicu, portirnicu, kao i opremu koja se nalazi u objektima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se u zakup poslovni prostor u blizini centra grada

     

    „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ je u stečaju od 30. decembra prošle godine. Zahtev za pokretanje stečajnog postupka podnelo je upravo beogradsko preduzeće „Spajić & company“. Firma iz Srpske Crnje je ostala dužna Beograđanima 980.185 dinara, što je bio dovoljan razlog da se pokrene stečaj.

     

    „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ je bila u blokadi od 10. aprila 2018. godine, prezadužena i trajno nesposobno za plaćanje. To je zastupnik ove firme i priznao na ročištu.

     

    Ova fabrika je svečano otvorena u aprilu 2009. godine. Mediji su tada preneli da je u pitanju zajedničko ulaganje ruskog i vojvođanskog kapitala, što je omogućilo otvaranje pogona za proizvodnju gotovih jela.

     

    U novi pogon tada je uloženo 175 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je obezbedio 32 miliona dinara, u okviru programa podrške primeni novih tehnologija i materijala. Posao je dobilo oko 70 radnika.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Preduzeće je planiralo da najveći deo proizvodnje, od ukupno 1.500 tona mesnih prerađevina i konzervisanih gotovih jela, izvozi na tržište Ruske Federacije. Devet godina kasnije preduzeće se našlo u blokadi, a pred kraj prošle godine i u stečaju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]