• Suspendovano sedmoro radnika „Drekslmajera“ zbog učešća u protestu?!

    Zrenjaninski socijalni forum je podsetio da od pre nekoliko dana traje sukob između menadžmenta nemačke kompanije „Drekslmajer“, koja posluje u Zrenjaninu, i radnika.   Poslednjih dana u nekoliko navrata je došlo do spontanog prekidanja rada zbog niskih plata i neizdrživo visokog intenziteta rada.   Pojedini mediji prenose da je sedmoro radnika u popodnevnoj smeni udaljeno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Suspendovano sedmoro radnika „Drekslmajera“ zbog učešća u protestu?!

    Zrenjaninski socijalni forum je podsetio da od pre nekoliko dana traje sukob između menadžmenta nemačke kompanije „Drekslmajer“, koja posluje u Zrenjaninu, i radnika.

     

    Poslednjih dana u nekoliko navrata je došlo do spontanog prekidanja rada zbog niskih plata i neizdrživo visokog intenziteta rada.

     

    Pojedini mediji prenose da je sedmoro radnika u popodnevnoj smeni udaljeno sa posla 11. oktobra. To je učinjeno s obrazloženjem da su 9. oktobra učestvovali u protestu u ovom preduzeću, tako što su zaustavili proizvodnju.

     

    Njima je, navodno, rečeno, da su narušili radnu disciplinu i prekršili kodeks ponašanja kod poslodavca. Zbog toga im sleduje suspenzija od tri meseca, tokom koje imaju pravo na jednu četvrtinu zarade, što iznosi oko 10.000 dinara mesečno.

     

    Pročitajte još: PROPALI GIGANT: Niko neće imovinu „Agroživa“ čak ni upola cene!

     

    – Zrenjaninski socijalni forum zahteva od menadžmenta kompanije „Drekslmajer“ da odmah prekine sa proganjanjem radnika i ukine suspenzije. Pozivamo sve sugrađane da se solidarišu sa radnicima koji rade u izuzetno teškim uslovima i nisu adekvatno plaćeni. Brutalni neoliberalni kapitalizam u kome postoji drastična eksploatacija radne snage nije ekonomski model koji može obezbediti koliko toliko pristojan život našim ljudima. Strane kompanije od naše države dobijaju ogromne subvencije i mogućnost da neograničeno izrabljuju radnu snagu. S takvom praksom mora se hitno prestati. Naša država treba da štiti slobode i prava naših ljudi, a ne globlanog kapitala – navodi Miroslav Samardžić iz Zrenjaninskog socijalnog foruma.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 13

    1. Dajte imena i prezimena i slike tih rukovodećih majmuna da igramo sa njima „crvene rukavice i crvenih obraza“ malo u mrakubispred Dreksa. Umislili da su opasni, sitni ste vi miševi na ulici majmuni.

      1. Kolegijalnost nula,radnik na radnika da bi ispunio snove gladnih,,sefova“.Kao i u vecini slucajeva bice tresla se gora rodio se mis.

      2. Znaju to svi, ko su, i svako ima bar po jednog prijatelja koji radi u draxu i ako nije upucen da mu taj kaze ko je od tih glavnijih a bogami i od ovih sitnijih ispao govno, samo sto smo mi takav narod dok se nama ne desi, sakrivamo se a kad se desi nekom ko nam je blizak, daj da se povucemo jos vise da ne najebemo i mi, i ako mogu, ocinkaricu jos nekog da najebe taj a da izvucemo mi nasa dupeta… Sramotaaaaaa svi su stali jednoglasno nije bilo pojedinca, pokretaca, a posle toga cinkara do cinkare, kako cuvaju dupeta, i kao i uvek, neduzni i najmanje krivi za to desavanje naravno najdeblji kraj izvuku!!!

      3. Pa to znaju i ptičice na granama, s tim da ih je sad malo teze nahvatati jer svako ima svog zamenika plus zamenik još jednog rezervnog „igrača“. Preterano puno bespotrebnih ljudi na izmišljenim pozicijama…

    2. Gospodin koji vodi Industriski sindikat IVAN SUBIN kao vodja sindikata stao je na stranu firme i menadzmenta.
      Dozvolio je da se radnici kazne i suspenduju. Sindikat mu sluzi za licno bogacenje

      Ako nekog treba da jurite IVAN SUBIN je vasa osoba.

      1. Bravo Marko! Nek si im rekao! Sindikat je firmin i služi za interese firme i zastupanje iste, a sto se tice radnika za njih je obezbeđena zimnica, drva, ugalj na rate pa putovanje gde se ogrebe i dotični gospodin za gratis putovanje sa sirom i uzom familijom. Ne razumem ni clanove tog sindikata, koji apsolutno ne zastupa nikakva prava radnika, koji dozvoljavajući da im se mesečno obustavlja sa plate 1% bruto plate zbog paketića ili reklamnog novogodišnje kalendara.Svakom bih preporučio da izađe iz tog sindikata i da se taj sindikat jednom zauvek ugasi u toj firmi.

    3. KOLIKO SU VAS PLATILI DA UKLONITE MOJ KOMENTAR???
      ZABOLELA IH ISTINA I CINJENICA STO SAM IZNEO ISTINU!!!
      EVO DA BUDEM KRACI ,DREX FORMIRA GRUPE ZA PLATU OD 32.000 DO 35.000 MAX
      UKIDA PREVOZE ZA ZR I OKOLINU,BONUSE VEC NEMATE
      PREMESTANJEM RADNIKA NA DRUGU LINIJIU TJ SLEDI VAM OTKAZ ILI GA DAJETE SAMI,STO JE MNOGO JEFTINIJE ZA POSLODAVCA!
      ZABOLELA IH ISTINA STO SMO POD OKUPACIJOM!!NEMACKA,ITALIJA,MADJARSKA,SLOVENIJA,HRVATSKA,KINA….NABROJTE MI 5 SRPSKIH FIRMI KOJE ZAPOSLJAVAJU 2000 DO 5000 RADNIKA U ZR???
      UGOVORIMA SE JOS VISE PERU NOVCI…..A ZA ODREDJENI PERIOD DREX KUPI BLOKOVE ,I 5000 RADNIKA OSTAJE BEZ POSLA!!LAZ JE SAMO ZA MEDIJE DA JE 7 DOBILO SUSPENDIJU ILI OTKAZ,ISTINA JE TROCIFRENA!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]