• PROPALI GIGANT: Niko neće imovinu „Agroživa“ čak ni upola cene!

    Prošle nedelje u Centru za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu na prodaji se prvi put našla imovina kompanije za proizvodnju mesa „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju.   Početne prodajne cene bile su polovina od procenjene vrednosti, a imovina je podeljena u tri celine.   Poverenica Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Dragica […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROPALI GIGANT: Niko neće imovinu „Agroživa“ čak ni upola cene!

    Prošle nedelje u Centru za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu na prodaji se prvi put našla imovina kompanije za proizvodnju mesa „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju.

     

    Početne prodajne cene bile su polovina od procenjene vrednosti, a imovina je podeljena u tri celine.

     

    Poverenica Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Dragica Arsić je izjavila da je prodata samo treća celina u kojoj su tri prostorije trgovine u Žitištu. Za druge celine – poslovne prostore u Žitištu i ponuđene žigove – nije bilo zainteresovanih. To znači da će preostala i neprodata imovina „Agroživa“ ponovo ići na javno nadmetanje.

     

    Nekada čuvena kompanija „Agroživ“, čiji je stopostotni vlasnik država, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu otišla je u stečaj 9. septembra 2016. godine. U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka stoji da je Ministarstvo privrede navelo da nema zainteresovanih za privatizaciju „Agroživa“. Podseća se i da je zaključkom Vlade Srbije od 3. marta 2016. pokrenuta inicijativa za privatizaciju te kompanije.

     

    Pošto je „Agroživ“ već te 2016. bio čak 915 dana u neprekidnoj blokadi, Privredni sud je doneo odluku o otvaranju stečajnog postupka. Tri godine kasnije, 2. oktobra 2019. godine, na prodaju je prvi put ponuđena imovina „Agroživa“ podeljena u tri celine. Kupci su imali priliku da upola cene kupe žigove i poslovni prostor u Žitištu.

     

    Naime, vrednost žigova registrovanih kod Zavoda za intelektualnu svojinu, a reč je o njih pet, procenjena je na nešto više od 106 miliona dinara. A ponuđeni su na prodaju po početnoj ceni od 53 miliona dinara.

     

    Procenjena cena druge celine, u kojoj je više poslovnih prostora ugostiteljstva, iznosi 42,6 miliona dinara. Početna cena na licitaciji bila je 21,3 miliona.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija