• Sud doneo rešenje: „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ otišla u stečaj

    Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski je, na predlog firme „Spajić end kompani“ iz Beograda, doneo rešenje o otvaranju stečajnog postupka u preduzeću „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ iz Srpske Crnje.   Kako saznaje portal zrenjaninski.com, „Srpsko ruska trgovinska kuća“ je ostala dužna beogradskoj firmi 980.185 dinara, što je bio dovoljan razlog da se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sud doneo rešenje: „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ otišla u stečaj

    Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski je, na predlog firme „Spajić end kompani“ iz Beograda, doneo rešenje o otvaranju stečajnog postupka u preduzeću „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ iz Srpske Crnje.

     

    Kako saznaje portal zrenjaninski.com, „Srpsko ruska trgovinska kuća“ je ostala dužna beogradskoj firmi 980.185 dinara, što je bio dovoljan razlog da se pokrene stečaj. Preduzeće iz Srpske Crnje je u blokadi od 10. aprila 2018. godine, prezaduženo je i trajno nesposobno za plaćanje. To je zastupnik ove firme i priznao na ročištu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće “Premium chicken” na spisku najvećih poreskih dužnika u Srbiji

     

    Za stečajnog upravnika imenovan je Dragan Božić. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 26. januar. Ročište radi ispitivanja potraživanja biće održano 23. aprila.

     

    „Srpsko – ruska trgovinska kuća“ je svečano otvorena u aprilu 2009. godine. Mediji su tada preneli da je u pitanju zajedničko ulaganje ruskog i vojvođanskog kapitala, što je omogućilo otvaranje pogona za proizvodnju gotovih jela.

     

    U novi pogon ove firme tada je uloženo 175 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je obezbedio 32 miliona dinara, u okviru programa podrške primeni novih tehnologija i materijala. Posao je dobilo oko 70 radnika.

     

    Preduzeće je planiralo da najveći deo proizvodnje, od ukupno 1.500 tona mesnih prerađevina i konzervisanih gotovih jela, izvozi na tržište Ruske federacije. Devet godina kasnije preduzeće se našlo u blokadi, a od pre nekoliko dana i u stečaju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]