• Šta kažu privrednici i političari: Da li je Zrenjanin grad investicija?

    „Zrenjanin grad investicija?“ naziv je tribine koja je održana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Na veoma posećenoj tribini govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić, predsednik udruženja „Zrenjaninski poslovni krug“ i direktor i vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović, kao i direktorka preduzeća „Mehler protective“ Darinka […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šta kažu privrednici i političari: Da li je Zrenjanin grad investicija?

    „Zrenjanin grad investicija?“ naziv je tribine koja je održana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Na veoma posećenoj tribini govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić, predsednik udruženja „Zrenjaninski poslovni krug“ i direktor i vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović, kao i direktorka preduzeća „Mehler protective“ Darinka Radić.

     

    Saša Santovac je ovom prilikom konstatovao da se Zrenjanin sve češće nalazi na mapi domaćih i stranih investitora. On je naglasio da će, baš zbog toga, ovaj grad u narednom periodu izgledati potpuno drugačije nego što to danas izgleda.

     

    – U ovom trenutku smo blizu završetka trećeg kraka obilaznice, nakon čega započinje i izgradnja četvrtog kraka. Uskoro nas očekuje i početak izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad – istakao je Santovac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Žene i mladi sve češće koriste subvencije za pokretanje privatnog biznisa

     

    Zamenik gradonačelnika je podsetio i da se šire zrenjaninske industrijske zone i da se investitori konstantno raspituju o slobodnom građevinskom zemljištu.

     

    – Takođe, svakodnevno imamo upite i zahteve za nove lokacijske građevinske dozvole za stambenu izgradnju. To je najbolji pokazatelj da Zrenjanin jeste i da će biti grad investicija – zaključio je Santovac.

     

    tribina zrenjanin grad investicija

     

    Zbog novih investicija potrebna dobra komunikacija između privrede i politike

     

    Jedan od vodećih zrenjaninskih privrednika Budimir Jovanović kazao je da se nada da će investicije, o kojima je bilo reči na ovoj tribini, biti dovoljne da mlade motivišu da se nakon studija vrate u Zrenjanin. On je objasnio da mladi i obrazovani stručnjaci ostaju u većim sredinama koje im nude više prilika za posao u struci, ali i veće zarade. Ovom prilikom, Jovanović je istakao i da mora da postoji dobra komunikacija između privrede i politike.

     

    Govorio je i o primedbi koju je „Zrenjaninski poslovni krug“ uputio na Nacrt prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

     

    Podsetimo, ZREPOK smatra da treba razmotriti mogućnost da se petlja „Ečka“ pomeri za oko tri kilometra bliže Zrenjaninu. Time bi bila locirana neposredno uz industrijsku zonu „Jugoistok“, odnosno što bliže budućem fabričkom kompleksu „Linglong“. Za sada nema informacija da li je i prihvaćen predlog zrenjaninskih privrednika, okupljenih u ovom poslovnom udruženju.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Predsednik Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić je govorio o uticaju pandemije koronavirusa na ovdašnju privredu. Nešić je dodao da je trenutno nepoznanica koliko će firmama biti potrebno da se oporave od ove krize.

     

    – Privreda polako počinje da oživljava, ali će ipak biti neophodna adekvatna finansijska pomoć. Kolike su posledice svega što nas je zadesilo, tek će se procenjivati i meriti. Na to pitanje u ovom trenutku niko ne može da odgovori, jer smo se svi susreli sa nečim potpuno novim – rekao je Nešić.

     

    tribina zrenjanin grad investicija

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Steta sto se Sljamtovac nije prihvatio neke privredne aktivnosti kada je toliko pametan,a koliko je pametan vidimo po tome sto ce Zrenjanin od svih gradova u srbiji imati najgoru trovacnicu u obliku kineske fabrike ling-long.Naprednjacka bagra je pristala na suludi projekat bandita vucica i kineskih robovlasnika i igra se zdravljem i zivotima nas zrenjaninaca.Nadam se da jos nije kasno da osujetimo projekat sns bande na vlasti da ih skinemo sa te pozicije.

    2. Santivac i likovi koji pomaznjavase Zrenjaninske radničke partije i postadoše enormno bogati,naravno uz blagoslov države ne pomenute pijacu vodu,njima ne treba donose im sa glečera,a ti narode se trik i divi takvim likovima i ovakvom državom.

      1. Вратите Петровграду путничке возове за Београд и Нови Сад!

        1. Nema u Vojvodini Petrovgrad niti će ga biti,pa taj Petar je bio Francuski legionar i zna se kakve su krvave zločine radili,a rade ih i danas diljem sveta za krvav novac.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija