• Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina da što pre počne sa radom

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je sastanak sa čelnicima pokrajinskog i lokalnog Saveza samostalnih sindikata. Teme sastanka bile su Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina i novi kolektivni ugovor za gradska javna komunalna preduzeća.   Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić je naglasio da u Zrenjaninu postoje svi zakonski uslovi da se vrlo brzo osnuje Socijalno-ekonomski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina da što pre počne sa radom

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je sastanak sa čelnicima pokrajinskog i lokalnog Saveza samostalnih sindikata. Teme sastanka bile su Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina i novi kolektivni ugovor za gradska javna komunalna preduzeća.

     

    Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić je naglasio da u Zrenjaninu postoje svi zakonski uslovi da se vrlo brzo osnuje Socijalno-ekonomski savet. Kako je rekao, ovde postoji dobro organizovano udruženje poslodavaca, kao i reprezentativni Savez samostalnih sindikata.

     

    – Njihov je interes da Socijalno-ekonomski savet što pre otpočne sa radom – dodao je Milić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Privatizacija VPD “Srednji Banat”: Ministarstvo uputilo poziv investitorima

     

    Gradonačelnik Salapura je izrazio dobru volju i spremnost gradske vlasti da pomogne u osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta. Grad je, dodao je on, spreman i da imenuje svoje predstavnike u tom telu. Salapura je naglasio da se očekuje sva logistička podrška od Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, kako bi Savet u Zrenjaninu što pre bio konstituisan i otpočeo sa radom punim kapacitetom.

     

    Ovom prilikom predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Zrenjanina Milenko Vujović informisao je gradonačelnika da u februaru 2021. godine ističe važenje kolektivnog ugovora za gradska javna komunalna preduzeća. Zato je, istakao je Vujović, potrebno blagovremeno otpočeti sa pripremama za pregovore i zaključivanje novog kolektivnog ugovora.

     

    Salapura je izrazio spremnost lokalne samouprave da sve aktivnosti na ovom planu realizuje u skladu sa zakonom, interesima zaposlenih i mogućnostima Grada.

     

    U razgovoru su učestvovale i sekretarka Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta Milina Tušjak i predsednica Sekcije mladih pri Samostalnom sindikatu Melanija Lojpur.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija