Ekonomija Vesti Zrenjanin

Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina da što pre počne sa radom

socijalno-ekonomski savet grada

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je sastanak sa čelnicima pokrajinskog i lokalnog Saveza samostalnih sindikata. Teme sastanka bile su Socijalno-ekonomski savet Grada Zrenjanina i novi kolektivni ugovor za gradska javna komunalna preduzeća.

 

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić je naglasio da u Zrenjaninu postoje svi zakonski uslovi da se vrlo brzo osnuje Socijalno-ekonomski savet. Kako je rekao, ovde postoji dobro organizovano udruženje poslodavaca, kao i reprezentativni Savez samostalnih sindikata.

 

– Njihov je interes da Socijalno-ekonomski savet što pre otpočne sa radom – dodao je Milić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Privatizacija VPD “Srednji Banat”: Ministarstvo uputilo poziv investitorima

 

Gradonačelnik Salapura je izrazio dobru volju i spremnost gradske vlasti da pomogne u osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta. Grad je, dodao je on, spreman i da imenuje svoje predstavnike u tom telu. Salapura je naglasio da se očekuje sva logistička podrška od Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, kako bi Savet u Zrenjaninu što pre bio konstituisan i otpočeo sa radom punim kapacitetom.

 

Ovom prilikom predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Zrenjanina Milenko Vujović informisao je gradonačelnika da u februaru 2021. godine ističe važenje kolektivnog ugovora za gradska javna komunalna preduzeća. Zato je, istakao je Vujović, potrebno blagovremeno otpočeti sa pripremama za pregovore i zaključivanje novog kolektivnog ugovora.

 

Salapura je izrazio spremnost lokalne samouprave da sve aktivnosti na ovom planu realizuje u skladu sa zakonom, interesima zaposlenih i mogućnostima Grada.

 

U razgovoru su učestvovale i sekretarka Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta Milina Tušjak i predsednica Sekcije mladih pri Samostalnom sindikatu Melanija Lojpur.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.