Ekonomija Vesti Zrenjanin

Privatizacija VPD „Srednji Banat“: Ministarstvo uputilo poziv investitorima

vpd srednji banat
Foto: Grad Zrenjanin

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za dostavljanje pisma o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije VPD „Srednji Banat“ iz Zrenjanina. To je prvi korak u privatizaciji ovog vodoprivrednog preduzeća.

 

Vodoprivredno privredno društvo „Srednji Banat“ posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Njegov stopostotni vlasnik je Republika Srbija. Ukupna aktiva ovog preduzeća krajem prošle godine iznosila je 220.234.000 dinara, od čega je 185.389.000 dinara bila vrednost stalne, a 34.845.000 dinara vrednost obrtne imovine. Kapital preduzeća, koje zapošljava ukupno 137 radnika, procenjen je na 143.184.000 dinara.

 

Investitori koji žele da učestvuju u privatizaciji, pisma o zainteresovanosti mogu da dostave Ministarstvu privrede do 25. novembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Programi zapošljavanja u opštinama Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja

 

Osnovna delatnost VPD „Srednji Banat“ je izgradnja hidrotehničkih objekata. Istovremeno se bavi i uređenjem vodotokova i zaštitom od štetnog dejstva voda na području Zrenjanina, Žitišta, Sečnja i Nove Crnje. U nadležnosti preduzeća je, u bruto površini, 300.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, 263.000 hektara sistema za odvodnjavanje i 3.124 kilometara kanalske mreže. Takođe, u nadležnosti je i održavanje 35 crpnih stanica, 309 kilometara odbrambenih nasipa i održavanje 2.200 mostova i propusta.

 

Zbog obima posla i nadležnosti, preduzeće raspolaže opremom i mehanizacijom koja je podeljena u nekoliko grupa. To su građevinska, poljoprivredna i transportna mehanizacija.

 

„Efikasnost, sigurnost i dinamika izvođenja radova direktno zavise od tehničke sposobnosti jednog preduzeća. Ukoliko mehanizacija zadovoljava sve kriterijume i doprinosi da se projekat realizuje u odgovarajućem roku, onda firmu direktno postavlja na zavidan nivo kooperativnosti, kao što je to slučaj sa našim preduzećem. Mi raspolažemo odgovarajućim brojem kvalitetne opreme i mehanizacije, uz pomoć koje sve projekte realizujemo blagovremeno, efektivno i efikasno“, navode u VPD „Srednji Banat“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz