• Savez pčelarskih organizacija Srbije prijavio „Lidl“ tržišnoj inspekciji!

    Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) prijavio je trgovinski lanac „Lidl“ tržišnoj inspekciji, zbog osnovane sumnje da već duže vreme primenjuje obmanjujuću poslovnu praksu u prodaji meda. SPOS očekuje da će inspekcija brzo reagovati i preduzeti određene mere koje su u njenoj nadležnosti.   PROČITAJTE JOŠ: Šaljite fotografije fiskalnih računa i osvojite vredne nagrade!   Savez […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Savez pčelarskih organizacija Srbije prijavio „Lidl“ tržišnoj inspekciji!

    Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) prijavio je trgovinski lanac „Lidl“ tržišnoj inspekciji, zbog osnovane sumnje da već duže vreme primenjuje obmanjujuću poslovnu praksu u prodaji meda. SPOS očekuje da će inspekcija brzo reagovati i preduzeti određene mere koje su u njenoj nadležnosti.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Šaljite fotografije fiskalnih računa i osvojite vredne nagrade!

     

    Savez pčelarskih organizacija Srbije tvrdi da „Lidl“ od početka rada u Srbiji primenjuje obmanjujuću poslovnu praksu po pitanju reklamiranja meda u svojim trgovinama. Time sebe, navode u SPOS, pokušava da stavi u povlašćeni položaj na tržištu.

     

    „Naime, pozitivnim propisima Republike Srbije je zabranjeno reklamiranje meda sintagmom „100% prirodni med“, iz prostog razloga što med može biti isključivo prirodan. Ako nije prirodan, onda se u smislu zakona ne može ni nazvati medom. Znači, pčelarima je zabranjeno da to napišu, a „Lidl“ to uveliko primenjuje. Prema tome, kada potrošač ovo vidi, može razumeti da je samo taj med 100 odsto prirodan, dok ispada da svi mi ostali, koji to ne smemo da napišemo jer poštujemo zakon, nemamo pravi prirodni med”, navodi Savez pčelarskih organizacija Srbije u prijavi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Boban Stajić: Situacija u stočarstvu teška, kupus donosi sigurnu zaradu

     

    SPOS naglašava da mu ne pada na pamet da trpi nelojalnu konkurenciju.

     

    „Bruka je i sramota što neki tržišni inspektor ovo već nije video i reagovao, pa mi moramo da prijavljujemo. Takođe, „Lidl“ itekako zna za ovu našu primedbu na njegov rad, ali ne reaguje. Dosta nam je kršenja zakona. Svako u ovoj zemlji mora da poštuje zakone ove zemlje, od građana, preko trgovaca, pa do inspektora“, zaključuje se u prijavi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija