• Saopšteni najnoviji podaci o privrednim kretanjima u Zrenjaninu

    Agencija za privredne registre objavila je Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja za prvu polovinu ove godine.   U njoj su prikazani podaci o privrednom razvoju, zaposlenima, nezaposlenima, investicijama, rezultatima poslovanja svih lokalnih samouprava i gradova u Srbiji.   Od osam gradova u Vojvodini, polovina je u prvoj grupi razvijenosti, odnosno onoj u kojoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Saopšteni najnoviji podaci o privrednim kretanjima u Zrenjaninu

    Agencija za privredne registre objavila je Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja za prvu polovinu ove godine.

     

    U njoj su prikazani podaci o privrednom razvoju, zaposlenima, nezaposlenima, investicijama, rezultatima poslovanja svih lokalnih samouprava i gradova u Srbiji.

     

    Od osam gradova u Vojvodini, polovina je u prvoj grupi razvijenosti, odnosno onoj u kojoj se ostvaruju prihodi veći od republičkog proseka, a isto toliko je u drugoj grupi, koja ostvaruje od 80 do 100 odsto republičkog proseka. U prvoj grupi su Novi Sad, Vršac, Pančevo i Subotica, dok su u drugoj Zrenjanin, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor.

     

    Prema podacima Agencije za privredne registre, procenjeni broj stanovnika na teritoriji grada Zrenjanina u 2018. godini je 116.784. Prema popisu iz 2011. godine, u Zrenjaninu je živelo 123.362 stanovnika.

     

    Pročitajte još: Trasirana deonica obilaznice od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma

     

    Na teritoriji Zrenjanina ukupno ima 36.256 zaposlenih stanovnika, a prosečna zarada u 2018. godini bila je 48.415 dinara.

     

    U Zrenjaninu na evidenciji nezaposlenih ima 4.718 lica, a najveći broj – 1.660, su lica bez kvalifikacije. Sa nižom kvalifikacijom i polukvalifikovanih je 90, kvalifikovanih 1.005, sa srednjom stručnom spremom 1.098, visokovalifikovanih 21, sa višom školom 133, a sa fakultetom 711.

     

    Prema podacima iz ove godine, na teritoriji grada posluje 1.140 privrednih društava. U ovoj godini osnovano je 38 privrednih društava, a ugašeno je 16.

     

    Što se tiče preduzetnika, na teritoriji grada posluje njih 3.416. Novih u ovoj godini je 201, a ugašenih 186.

     

    Prošlu godinu sa dobitkom je poslovalo 714 privrednih društava, sa neto gubitkom 239, a 206 privrednih društava poslovalo je sa gubitkom koji nadmašuje njihov osnovni kapital.

     

    U privrednim društvima zaposleno je 19.862 radnika.

     

    Rangiranje gradova Agencija za privredne registre uradila je i na osnovu podataka o zaduženju privrede i neprofitnog sektora, kao i na osnovu ukupnih podsticaja regionalnog razvoja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija