Ekonomija Vesti Zrenjanin

Raspisani javni pozivi i konkursi koji su namenjeni poslodavcima i nezaposlenima

virtuelni sajam zapošljavanja
Foto: Pexels

Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala 13 javnih poziva i konkursa, koji su namenjeni poslodavcima i nezaposlenima. Ovi javni pozivi i konkursi će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima, obuhvatiti 21.205 lica. Od toga će biti 2.285 osoba sa invaliditetom.

 

Za ove namene planirano je izdvajanje 6,3 milijarde dinara i, kao i prethodnih godina, 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom. Dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta autonomne pokrajine i lokalnih samouprava za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja.

 

Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za posao

 

Kao i ranijih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica. U njih spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih.

 

Javni pozivi i konkursi uglavnom otvoreni do 30. novembra

 

Većina javnih poziva i konkursa biće otvorena do 30. novembra. Rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom je  31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila. Rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta. Javni poziv za učešće u finansiranju obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju je do 31. oktobra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Google analitika: Ako niste spremni, ove promene mogu značajno ugroziti vašu poziciju!

 

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca. To se čini neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

 

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu NSZ, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz