• Raspisan javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“

    Nacionalna služba za zapošljavanje je danas, na osnovu Uredbe Vlade Srbije, raspisala javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“.   Program „Moja prva plata” sprovodi ova služba, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.   Cilj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisan javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“

    Nacionalna služba za zapošljavanje je danas, na osnovu Uredbe Vlade Srbije, raspisala javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“.

     

    Program „Moja prva plata” sprovodi ova služba, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

     

    Cilj programa je da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zapošljavanje: Posao za električara, medicinsku sestru i referenta

     

    Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu treba da objave konkretne radne pozicije, sa opisom poslova, na kojima će se mladi osposobljavati za samostalan rad po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji obavlja nadzor i pruža podršku.

     

    Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, koji se prijave na Javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje, u skladu sa Uredbom o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ. Poziv je otvoren za sve privredne subjekte koji posluju na teritoriji Srbije – preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika pravna lica.

     

    Mladima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000 dinara. Za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000 dinara.

     

    Za program „Moja prva plata” opredeljene su ukupno dve milijarde dinara iz budžeta Republike Srbije. Sredstva će biti isplaćivana direktno licima na osposobljavanju, preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Pored iznosa koji isplaćuje država, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, takođe će biti uplaćeni u skladu sa zakonom.

     

    Osposobljavanje za rad traje devet meseci.

     

    Zahtev za učešće u programu podnosi se elektronskim putem na portalu Moja prva plata, u periodu od 17. avgusta do 25. septembra.

     

    Program „Moja prva plata” realizovaće se prema sledećem rasporedu:

     

    17. avgust – 25. septembar: Prijava poslodavaca i oglašavanje pozicija

    1. oktobar – 15. oktobar: Prijava kandidata na pozicije

    16. oktobar – 31. oktobar: Selekcija kandidata

    1. novembar – 7. novembar: Konačna lista kandidata po pozicijama i poslodavcima

    8. novembar – 7. decembar: Potpisivanje ugovora i početak usavršavanja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]