• Raspisan javni poziv: Za ekonomsko osnaživanje žena pet miliona dinara

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva za ovu godinu.   Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu jeste da će dodeljena sredstva sada moći da se koriste i za nabavku repromaterijala i uređenje poslovnog odnosno proizvodnog prostora. Takođe, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisan javni poziv: Za ekonomsko osnaživanje žena pet miliona dinara

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva za ovu godinu.

     

    Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu jeste da će dodeljena sredstva sada moći da se koriste i za nabavku repromaterijala i uređenje poslovnog odnosno proizvodnog prostora. Takođe, moći će da se koriste i za obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog odnosno proizvodnog prostora. Lane su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

     

    Za ekonomsko osnaživanje žena preduzetnica Grad Zrenjanin je prošle godine obezbedio dva miliona dinara. U ovogodišnjem budžetu za tu namenu izdvojeno je pet miliona dinara.

     

    Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine. Rok za podnošenje prijava je 30 dana.

     

    Za sve informacije u vezi sa javnim pozivom zainteresovani se mogu obratiti Oliveri Radić na broj telefona 066/866 00 52. Za pomoć oko podnošenja i popunjavanja prijave podnosioci se mogu obratiti Zrenjaninskom edukativnom centru na broj telefona 023/521-090, ili putem elektronske pošte: zreduc@gmail.com.

     

    Ove godine iznos više nego udvostručen

     

    Gradonačelnik Simo Salapura uputio je poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na ovom konkursu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Prepoznali smo važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada. Na osnovu sugestija udruženja, kao i organizacije koja se bavila ovom temom i kreirala konkurs, ove godine smo više nego udvostručili iznos za te namene. Posebno nam je bitno da pozovemo žene sa sela da učestvuju na ovom konkursu – rekao je gradonačelnik Salapura.

     

    Ovaj tekst je nastao u okviru medijskog projekta „Žensko preduzetništvo – zamajac razvoja“, koji sufinansira Grad Zrenjanin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija